DERBI: Kvoterbekovi čuli mnogo o rivalstvu

473

Predstojeći veliki derbi američkog fudbala, koji će beogradski SBB Vukovi i kragujevački Mozzart Wild Boarsi, biće i debitantski za dvojicu američkih kvoterbekova sa različitih strana linija skrimidža, Lensa Krizina i Meta Džeksona.

Iako su tek stigli u Srbiju, obojica znaju dosta o “večitima američkog fudbala”. Da je rivalstvo postaje čuveno ne samo unutar srpskih granica, već će je pitanje vremena kada će biti prepoznato i u međunarodnim okvirima, govore i njihove izjave.

– O derbiju ova dva kluba dosta sam saznao i pre nego što sam stigao u Srbiju, dok sam sakupljao informacije o timu i razgovorao sa predsednikom Vukova. Očekujem da će i ova utakmica biti uzbudljiva i da će navijači uživati u sjajnoj fudbalskoj predstavi – rekao je Lens Krizin, kvoterbek Vukova.

I vođa napada Kragujevčana, Met Džekson, očekuje da će mnogobrojna publika uživati u pravom spektaklu, koje će se ovog puta predstaviti i pred televizijskim kamerama Sport kluba.

– Znam da je rivalstvo između Veprova i Vukova ogromno. Slušao sam dosta toga o utakmicama sa Vukovima još od prvog dana kada sam stigao u Kragujevac. Volim ovakve mečeve zato što je sve intenzivnije, već sada na treninzima, a pogotovo na utakmici. Očekujem veoma dobru utakmicu, u sjajnoj atmosferi – otkriva Džekson.

Kvoterbek Vukova sa nestrpljenjem očekuje da postane deo svetkovine američkog fudbala u Srbiji i nada se neizvesnom meču, jer smatra da oba tima imaju svoje kvalitete, koji ih mogu odvesti do pobede.

– Oba tima imaju svojih prednosti, koje će zadavati probleme protivniku. Jedva čekam da meč počne i veoma sam uzbuđen što ću postati deo ovog rivalstva. Znam da su Divlji veprovi agresivni i da igraju efikasan fudbal. Imali su dosta uspeha u prošlosti i oduvek su tvrd protivnik za Vukove. Očekujem da će tako biti i u subotu – smatra Krizin.

Sa dosta respekta o protivniku govori i kvoterbek Divljih veprova.

– Oni imaju odličan tim, branioci su nacionalnog šampionata, ali to je izazov koji želimo i zbog kojeg smo veoma uzbuđeni. Lens Krizin je sjajan kvoterbek i kada ga budete videli na terenu u subotu, videćete da se dobro snalazi i u trčanju i u pas igri. Njihovi trkači su takođe veoma talentovani – kaže Džekson.

(tekst preuzet sa zvaničnog sajta Mozzart Wild Boarsa)