IN MEMORIAM: Renato Vuković (1991 – 2012)

1053

Kada smo čuli vest o tragičnoj smrti šest mladih u novosadskom klubu u noći između subote i nedelje, nikome ni na kraj pameti nije bilo da ćemo morati da pišemo In memoriam. Međutim, tužva vest da je jedan od nastradali 21-godišnji igrač Kikinda Mammothsa Renato Vuković poput munje je obišla svet američkog fudbala i sve nas zatekla i ostavila u šoku.

Renato je bio student Prirodno-matematičkog fakulteta, na odseku Hemija sa veoma visokim prosekom. U Mamute je stigao tokom 2011. godine, gde se kao jedan od najpredanijih igrača vrlo brzo uklopio. Zato je u sezoni velikih uspeha i zapaženih rezultata tima iz Kikinde odmah dobio šansu i odigrao nekoliko utakmica kao lajnbeker. Tokom priprema za novu sezonu dobio je prekomandu u defanzivnu liniju, gde je igrao na poziciji defanzivnog enda.

Među saigračima će ostati upamćen kao veoma snažan, predan i odlučan igrač, lepo vaspitan čovek. Mamuti su izgubili prijatelja, saigrača, Renata, uvek nasmejanog i posvećenog timu i saigračima, a javnost američkog fudbala još jednog mladog igrača pred kojim je bila lepa budućnost.

Srpska asocijacija američkog fudbala izražava najdublje saučešće porodici Vuković i saigračima preminulog Renata, a doneta je i odluka da svi mečevi narednog vikenda počnu sa minutom ćutanja u znak poštovanja na prerano otišlog oklopnika.