Drugi trijumf Indiansa, pali i Mladenovčani

370

Mladenovac Foresltanders – Inđija Indians 33:40 (9:13, 9:7, 0:13, 15:7)

Gradski stadion. Gledalaca: oko 150.

Kretanje rezultata:

3:0 Petrović Saša field goal 25 jardi
3:6 Ivan Prskalo trčanje 1 jard, neuspešan PAT.
9:6 Adrijan Flores vraćanje kikofa, neuspešan PAT.
9:13 Filip Garsija pas 5 jardi ka Milanu Zoraji, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
16:13 Timoti Robinson trčanje 1 jard, uspešan PAT.
18:13 sejfti Forestlanders posle neuspešnog panta Indiansa.
18:20 Filip Garsija pas 15 jardi ka Milanu Zoraji, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
18:26 Filip Garsija pas 36 jardi ka Polu Luisu, neuspešan PAT.
18:33 Filip Garsija pas 32 jarde ka Polu LUisu, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
25:33 Timoti Robinson pas 21 jard ka Bertrandu Robertsonu, Saša Petrović uspešan PAT.
25:40 Kreg Hauk trčanje 2 jarde, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT.
33:40 Nikola Stepanović trčanje 53 jarde, Adrijan Flores pretvaranje za 2 poena

U derbiju grupe Jug Prve lige Srbije, Indiansi su ostvarili drugu pobedu u šampionatu Srbije u američkom fudbalu i šestu uzastopnu protiv ekipe Forestlanders iz Mladenovca.

Iako je utakmica bila uzbudljiva, napeta i rezultatski neizvesna, glavna odlika jučerašnjeg duela bio je veliki broj sudijskih kazni mahom na strani domaćina, prepirki i provokacija, da bi sve eskaliralo isključenjem trenera Mladenovčana, Željka Srećkovića, sredinom treće četvrtine.

Forestlandersi su bolje počeli meč. Delovali su sigurnije i uigranije, što je rezultiralo uspešnim fild golom Saše Petrovića i brzim vođstvom od 3:0. Već u sledećem napadu Indiansi su uspeli da se revanširaju trčanjem Ivana Prskala i postignutim tačdaunom. Dobro osmišljen napad, međutim, brzo je pao u zaborav jer je novajlija Adrijan Flores  iz Mladenovca uspeo da iz kick off returna pretrči gotovo ceo teren i postigne brzi i novi tačdaun za svoju ekipu. Poslednji napad u prvoj četvrtini pripao je igračima Indiansa. Filip Garsija uputio je odličan pas ka Milanu Zoraji koji je tako postigao drugi tačdaun i preokrenuo rezultat u njihovu korist.

Mladenovčani su i drugu četvrtinu počeli uspešnije od Indiansa. Timoti Robinson, novi kvoterbek domaćina, postigao je trčanjem drugi tačdaun za svoj tim. Neuspešan pant ekipe Indiansa i sejfti za Forestlanderse, potom je povećao prednost domaćina na 18:13. Kraj druge četvrtine pripao je ponovo Indiansima – Milan Zoraja je opet uhvatio odličnu loptu Filipe Garsije. Dimitrijević je tada prvi put uspešno izveo šut za ekstra poen, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću Inđijaca i rezultatom 18:20.

Treća ćetvrtina pripala je u potpunosti ekipi iz Inđije. Pol Luis je uhvatio dva pasa Garsije i za kratko vreme postigao dva tačdauna. Stalni prekidi zbog prekršaja i sudijskih kazni mahom za Forestlanderse dostigli su svoj vrhunac sredinom treće četvrtine, pa je između dva postignuta tačdauna Pola Luisa, trener Maldenovčana, Željko Srećković, zaradio isključenje zbog prigovara. Indiansi su u tom momentu bili ne samo u rezultatskoj, već i u psihološkoj prednosti.

U poslednjoj četvrtini domaćini su ipak uspeli da konsoliduju svoje redove i postignu dva tačdauna (jedan sa uspešnim pretvaranjem), ali je WR Indiansa, Kreg Hauk, zapečatio šestim tačdaunom drugu uzastopnu pobedu u sezoni i šestu protiv Forestlandersa.

Indiansi su tako strpljivom igrom i dobrom taktikom uspeli da odole „užarenom” terenu gradskog stadiona u Mladenovcu i vrate se kući sa pobedom od 33:40.

Radomir Nikolić, iskusni sejfti Indiansa, odmah posle utakmice izjavio je da su Indiansi, i pored grešaka, uspeli da ostvare pobedu i da se pokazalo na čemu još treba da se radi kako bi bili još bolji.

– Ponovni susret ekipa iz Mladenovca i Inđije opravdao je epitet derbija. Utakmica je odigrana na odličnom terenu, po lepom vremenu, i svi koji su posmatrali meč mogli su da uživaju u utakmici punoj preokreta, dobrih fudbalskih poteza i neizvesnosti do samog kraja. Jedina stvar koja pomalo kvari ceo utisak je veliki broj kazni i grešaka, i sa jedne i sa druge strane, mađutim ohrabruje to da smo uprkos svemu ostvarili pobedu. Pokazalo se na čemu treba da radimo da bismo bili još bolji. Najbitnije je to da smo očuvali tradiciju i ostali neporaženi, da su igrači zdravi, da smo vezali dve pobede i nemamo nameru tu da stajemo – istakao je Radomir Nikolić.