Derbi Juga: Šumadinci protiv Indiansa

439

Prvi duel ekipa koje u svojim redovima imaju po trojicu stranaca na Jugu desiće se ovog vikenda. Prvi „sudar svetova“ dogodiće se u Mladenovcu, gde će snage odmeriti i kvalitet importa izmeriti domaći Forestlendersi i Inđija Indiansi.

Mladenovčanima će ovo biti prvi duel koji će odigrati ove sezone. Bili su slobodni u prvom kolu, zbog čega će tek ovog vikenda imati premijeru. Činjenica da će Indiansi iza sebe imati već jedan odigran meč, svakako je blagi hendikep za Šumadince.

– Ovo je derbi kola, bar po atmosferi koja se stvorila povodom dovođenja stranaca u redove Inđije i Mladenovca. Videćemo na terenu da li će najavljeni derbi to i biti. Prošle godine smo imali gorko iskustvo u prvoj utakmici protiv Kraljeva i već u toj utamici izgubili 50% šansi da se borimo za ulazak u Sportklub Superligu. Imali smo loš start u sezoni i bez obzira na niz pobeda do kraja nismo uspeli da izborimo zacrtani cilj, ulazak u elitnu grupu – rekao je Željko Srećković, glavni trener Forestlendersa.

Iako je ove sezone sistem takmičenja drugačiji, Srećković ipak ističe premijerni meč kao vrlo značajan.

– Tačno je da je ove godine dvokružni sistem pa je i opterećenje pojedinačne utakmice manje, odnosno kiksevi se mogu ispraviti do kraja sezone. Ipak, utakmica na svom terenu se mora dobiti, pogotovo protiv velikog rivala kao što je Inđija. Mislim da smo izvukli pouke iz predhodne sezone i da će ekipa Mladenovca znatno bolje ući u prvu utakmicu u sezoni. Stranci u našoj ligi jesu nosioci igre ekipa, ali razliku prave naši igrači. Bolje izdanje domaćih igrača  jedno od ekipa verovatno će odlučiti i ishod meča.

Predsednik kluba iz Mladenovca Stefan Obradović kaže da posle određenih problema između dve sezone, ekipa može da se skoncentriše samo na teren.

– Nakon dosta problema oko sastava igračkog kadra tima, previranja oko finansiske stabilnosti, vandrednog stanja usled snežnih nanosa u Martu je konačno nastupio mirniji period funkcionisanja kluba. Tu je naravno bilo problema, jer smo 2 zakazana pripremna meča izgubili usled otkazivanja protivnika zbog njima poznatih razloga. Najteže nam je palo otkazivanje dvodnevnog puta u Bugarsku gde smo sa Bearsima iz Sofije trebali da odigramo meč i da imamo mini pripreme. Oni što me najviše raduje je činjenica da od mog dolaska u ekipu pre 4 godine nikada nismo imali homogeniji sastav, odnosno nikada nismo imali bolji tim. Možda smo nekada imali i više kvalitetnih igrača, ali ponavljam da sada imamo tim. Ovo je za nas kao što smo i najavljivali razvojna sezona, što ne znači da želimo da ostvarimo najviše ciljeve. Videćemo koji je naš maksimum, jer želje i kriterijumi su visoki. Ipak, idemo korak po korak, i prvi naredan protivnik nam je najbitniji – zaključio je Obradović.

Dok će Mladenovčanima ovaj meč biti prvi u sezoni, timu iz Inđije će biti već četvrti. Naime, oni su u predsezoni odigrali dva prijateljska skrimidža, protiv Sirmium Legionarisa (18:6) i Beograd Blue Dragonsa (6:18), a na startu sezone su ubedljivo savladali KAF Požarevac rezultatom 40:6.

2. kolo grupe “Jug” Prve lige Srbije

Subota, 31.3.2012.
Mladenovac Forestlanders – Inđija Indians (Gradski stadion, 14 časova)

Nedelja, 1.4.2012.
KAF Požarevac – Zemun Gorštaci (Hipodrom, 13 časova)