Baković razbio prokletstvo Zmajeva

548

Angel Warriors – Blue Dragons 21:27 (0:6, 7:7, 14:0, 0:14)

Stadion: BIP. Gledalaca: oko 400.
Kretanje rezultata:

0:6 Lazar Sporin pas 12 jardi ka Dušanu Ćurčiću, Cimbaljević neuspešan PAT.
0:13 Marko Baković trčanje 35 jardi, uspešan PAT.
7:13 Đorđe Avramović pas 11 jardi ka Jovanu Pavloviću, uspešan PAT.
14:13 Đorđe Avramović pas 2 jarde ka Aleksandar Dašić, uspešan PAT.
21:13 Đorđe Avramović pas 75 jardi ka Miloradu Živkoviću, uspešan PAT.
21:19 Lazar Sporin trčanje Zmajevi za 1 jard, neuspešno pretvaranje za 2 poena.
21:19 Marko Baković trčanje 5 jardi, Željko Kostić uspešno pretvaranje za 2 poena.

Utakmica je odigrana pred oko 400 navijača koji su mogli da uživaju u veoma uzbudljivom meču koji su obečližila i dve velika preokreta. Međutim, meč su obeližili i veliki prekidi u prvom poluvremenu, dok se ukazivala pomoć prvo jednom od igrača Zmajeva, zatim i LB-u Čačka, Milošu Josoviću koji je doživeo težu povredu lakta i verovatno će duže odsustvovati sa terena.

Meč su bolje otvorili Zmajevi i već u prvom posedu lopte došli i do prvih poena preko Dušana Ćurčića koji je uhvatio pas od 12 jardi Lazara Sporina (Cimbaljević neuspešan PAT). Nakon toga usledila je već pomenuta pauza,jer je jedan od igrača Zmajeva doživeo otvoreni prelom psta.

U nastavku, još jednom su Zmajevi našli end zonu Ratniku, ovoga puta upešan je bio Marko Baković (35 jardi trčanje uz uspešan PAT) koji je zajedno sa ofanzivnom linijom Zmajeva zadao mnogo problema mladoj odbrani Ratnika. Odmah zatim, Đorđe Avramović pasom od 11 jardi ka Jovanu Pavloviću uz uspešan PAT Kolakovića, smanjuje rezltat na 13:7. Nakon toga usledila je još jedna pauza zbog ukazivanja pomoći Josoviću.

U drugom poluvremeni, Ratnici su krenuli žestoko i Avramović baca svoj drugi TD pas na utakmici, ovoga puta za mladog TE Aleksandra Dašića (Kolaković, uspešan PAT). Već u sledećem posedu lopte, Avramović upošljava Milorada Živkovića pasom od 75 jardi (Kolaković, uspešan PAT) i tada je izgledalo da Ratnici imaju potpunu kontrolu nad mečom. Isti tandem je nekoliko minuta kasnije mogao da reši utakmicu, ali Živković nije uspeo da stigne loptu koji mu je uputio Avramović.

Četvrta četvrtina pripala je gostima. Najpre je Lazar Sporin trčanjem od 1. jarda uz neuspešno pretvaranje za dva poena vratio nadu Zmajevima, da bi na nepun minut do kraja meča sjajni Baković trčanjem od 5 jardi uz uspešno pretvaranje za dva poena Željka Kostića doneo pobedu svom timu.

Statistički pokazatelji Zmajeva pokazuju da su Beograđani prešli ukupno 357 jardi, uz četiri tačdauna i efikasnost 66% kompletiranih pasova Lazara Sporina. Najbolji je bio svakako talentovani raningbek Marko Baković, koji je pretrčao 180 jardi, uz Grega Miletića koji je sa pozicije sejftija predvodio tim sa dvocifrenim brojem obaranja. Zanimljivo je da su Zmajevi uspeli da prekinu negativnu tradiciju gubljenja prve sezonske utakmice. Naime, u poslednje četiri, Beograđani su bili neuspešni na premijeri, a sada su u “foto finišu” uspeli da razbiju maler.

Posle meča je lajnbeker i trener odbrane Angel Warriors-a Gavrilo Maksimović istakao:

Pravo uživanje je bilo igrati ovakvu utakmicu kakva je odigrana u Čačku. Čestitam igračima Plavih Zmajeva na pobedi, isto tako čestitam mojim saigračima na pruženom otporu. Iako uz veliki broj problema oko registracija (zbog ‘ne registrovanih’ igrača, izgubili smo 6 igraca iz odbrane, među kojima i 3 startera) i teže povrede jednog od najboljih igrača čačanske odbrane Miloša Josovića, mi smo pružili jak otpor Beograđanima koji su sigurno iskusniji i fizički jači tim bili na jučerašnjoj utakmici. Okrećemo se sledećem meču, u koji ulazimo sa velikim optimizmom i željom da se pokažemo u što boljem svetlu. Tek je početak sezone, biće sve bolje iz utakmice u utakmicu. Još jednom, svaka čast na fer i korektnoj borbi momcima iz Beograda.
Foto: Jean-François Nicollet