Veprovi promovisali roman i novo ime (video)

511

Prvi su nogu povukli Vukovi, dodavši ispred svog imena ime sponzora SBB, zatim je Superliga dobila prefiks „Sport klub“, a nedugo zatim i Divlji veporiv su ozvaničili saradnju sa „Mozzartom“ na isti način. Sve to nedvosmisleno govori da je američki fudbal, polako, ali sigurno dobija na značaju i postaje prepoznat od strane sponzora.

Na svečanosti održanoj u petak u kragujevačkom restoranu „Vodenica“, Divlji veprovi su pored promocije novog imena i unapređenja saradnje sa najboljom kladionicom u Srbiji, kompanijom Mozzart, obeleližili početak nove sezone i promocijom romana o klubu „Mladost pod oklopom“, autorke Jelene Pavlović.

Na samom početku, o saradnji sa Mozzart Wild Boarsima, koja već ulazi u treću godinu govorio je PR ove kladionice, Zoran Puhač.

– Kao što sama autorka kaže u svom romanu, svaki novčić uložen u mladost, ne da se vrati, već se udvostruči. Zahvalio bih se gradskim čelnicima što su prepoznali i podržali ovaj sport – rekao je Puhač.

Da je saradnja produžena na obostrano zadovoljstvo potvrđuje i predsednik Mozzart Wild Boars-a, Nemanja Čalija.

– Kada sam došao u klub nisam znao nikoga, kucao sam od vrata do vrata, jedini cilj bio je naći sponzora koji će uložiti u klub i pomoći mu. Kada sam video šta me očekuje, posle mesec dana hteo sam da dam ostavku, ali kao što vidite nisam. Zahvaljujući gradskoj samoupravi američki fudbal polako staje na svoje noge. U današnje vreme teško je naći sponzore, pogotovo za neafirmisane sportove, kao što je kod nas američki fudbal, za razliku od Amerike gde je ovo sport broj jedan, a mnogi ga čak svrstavaju i u biznis, jer se tu obrću milijarde. Mozzart je prepoznao kvalitete našeg tima i budućnost ovog sporta u Srbiji. U protekle dve godine izašao nam je u susret u dosta kritičnih situacija, pa je 10. mesto na listi klubova Evrope i učešće u finalu EFAF kupa u Londonu jednim delom i njihova zasluga. Ovom prilikom im se zahvaljujem na saradnji i nadam se da će i druge kompanije krenuti njihovim stopama – otkriva Čalija.

Ovoj promociji prisustvovali su visoki zvaničnici Skupštine grada Kragujevca, koje je predvodio lično gradonačelnik Veroljub Stevanović.