Panteri rutinski sa Vojvodama

524

Panthers – Dukes 23:8 (20:0, 0:0, 0:0, 3:8)

Stadion SC “Mladost”. Gledalaca: oko: 350.
Kretanje rezultata:

7:0 Vojslav Milenković pas ka Bratislavu Bošnjaku 7 jardi, Milenkovic uspešan PAT.
14:0 Vojslav Milenković pas ka Bratislavu Bošnjaku 25 jardi, Milenkovic uspešan PAT.
20:0 Vojslav Milenković pas ka Bratislavu Bošnjaku 1 jard, neuspešan PAT.
23:0 Vojislav Milenković fild gol 36 jardi.
23:8 Marko Canić pas 50 jardi ka Marku Đaniću, Puškaš pretvaranje za 2 poena.

Silovito prvo poluvreme i sjajna veza u napadu između kvoterbeka Vojislava Milenkovića i hvatača Bratislava Bošnjaka udaljila je ekipu Vojvoda iz Novog Sada od prilike da opasnije ugroze pobedu domaćina. U prvoj četvrtini sa tri efikasna pasa i još efikasnija hvatanja Panteri su, uz dva pretvaranja za jedan poen, poveli sa 20:0!

Prisutna publika je uživala u igri kompletnog tima, gde su se redom isticali sa sjajnim potezima kako igrači napada, tako i igrači odbrane koji su tek u poslednjoj četvrtini dozvolili gostima da postignu prve poene. Odbrana je pored sjajnih obaranja uspela tri puta da preseče pas gostujućeg kvoterbeka (Dubovina 2, Ilijevski 1) i u više navrata omogući odličan početni položaj za novi drajv svojih saigrača iz napada.

Drugo poluvreme je malo umirilo žestinu na obe strane i napadi su vrlo brzo napuštali teren. Lopta se uglavnom nalazila na sredini terena. Tek u poslednjoj četvrtini, u jednom od dobrih napada Pantera, Vojislav Milenković je šutem za 36y povećao prednost Pantera na 23:0 i krunisao svoju sjajnu igru.

Nakon toga, nepažnju odbrane Pantera koristi kvoterbek Vojvoda i upućuje dugačak pas na jednog od svojih hvatača Đanića za prve poene svog tima. Uz uspešno pretvaranje za dva poena (pas na hvatača Puškaša) postavljen je i konačan rezultat na utakmici.

Svakako, raduje odlična saradnja mladog Milenkovića i iskusnog hvatača Bošnjaka (prošlogodišnjeg MVP-ja Prvenstva Srbije) koji je tri put poentirao uz neverovatna hvatanja (6y, 25y, 1y), igra ofanzivne linije koja je otvarala prolaz za svoje trkače i celokupna odbrana koja je zadržala odličnu ekipu Novog Sada na samo 8 poena.