Dobar otpor Kruna, mladi Simović fantastičan

527

Mozzart Wild Boars – Royal Crowns 32:9 (6:0, 0:3, 19:6, 7:0)

Stadion: Pomoćni Čika Dače. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:
6:0 Aleksandar Ristić trčanje 7 jardi, neuspešan PAT.
6:3 Strahinja Stepović fild gol 28 jardi.
13:3 Met Džekson pas 8 jardi za Nikolu Tomića, Ružić uspešan PAT.
19:3 Met Džekson pas 18 jardi za Nikolu Simovića, neuspešan PAT.
25:3 Met Džekson pas 25 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, neuspešan PAT.
25:9 Strahinja Stepović pas za Džošua Henrija 63 jarde, neuspešan PAT.
32:9 Met Džekson pas 30 jardi ka Nikoli Simoviću, Ružić uspešan PAT.

Vrlo zanimljivo je bilo u Kragujevcu, gde su aktuelni vicešampioni pobedili povratnika u elitu, ali mnogo teže nego što se očekivalo. Krune su pokazale da definitivno neće biti topovsko meso u elitnoj konkurenciji. U prvom poluvremenu su bile bolje, ali nedostatak iskustva i jakih utakmica, učinio je da dođe do loše realizacije ulazaka u crvenu zonu Divljih veprova. To ih je koštalo vođstva, jer posle početnog tačdauna Aleksandra Ristića, opšti je utisak da su Kraljevčani bili bolji. Odbrana je odlično funkcionisala, napad igrao takođe dobro, ali samo dok ne bi stigli u završnicu.

Tako su dva puta Kraljevčani propustili priliku da poentiraju, iako su bili unutar 10 jardi domaćih. Oba puta su pokušali da i četvrti napad iskoriste ne bi li došli do tačdauna, ali se svaki put odbrana Divljih veprova pokazala kao velika u odlučujućim trenucima. Tek prilikom trećeg ulaska u 10 jardi, kada nisu uspeli da iskoriste prva tri pokušaja da poentiraju, izveli Krune su fild gol, kojim je Strahinja Stepović poentirao.

Da li je činjenica da ne uspevaju da slome rivala uticala na Krune u poluvremenu ili su Kragujevčani videli da ispred sebe nemaju rivala koga su ranije pobeđivali sa velikom razlikom i da moraju da zapnu, tek u trećoj deonici viđena je potpuno drugačija slika na terenu.

Sada Krune nisu uspevale da povežu napadačke konekcije, ofanzivni deo tima je sve kraće boravio na terenu, a do tog trenutka goropadna odbrana je počela da popušta. Naleti Kragujevčana bili su prejaki, a kvoterbek Met Džekson je odlično iz napada u napad pronalazio svoje hvatače. Tu su se pre svih istakli kapiten Filip Nedeljković, ali i mlađani Nikola Simović (17 godina), koji su u zbiru, čini nam se iako bez zvanične statistike, sigurno prebacili 200 jardi hvatanjem.

Pred kraj trećeg perioda, Mozzar Wild Boarsi su stigli do velike prednosti 25:3, koju su Kraljevčani uspeli samo da ublaže big play-om Džošua Henrija, koji je posle pasa Strahinje Stepovića istrčao 60 jardi za tačdaun. Bio je to i jedini bljesak napada Kruna, jedini pad koncentracije u odbrani Veprova, ali se slično nije ponovilo do kraja utakmice. Tako su Veprovi, posle poluvremena svojih muka, a nadanja Kruna, ipak došli do pobede na premijeri i mirno dočekuju večiti derbi sa Vukovima na Adi Ciganliji u narednom kolu.

Sve u svemu, ipak malobrojna publika, u odnosu na ono na šta su Kragujevčani navikli, mogla je da bude zadovoljna viđenim, jer su oba tima imali šta da pokažu. Početak je sezone, određene greške su normalne i predvidive, pa sve govori da u nastavku sezone od ova dva tima možemo očekivati još dosta dobrih utakmica.

Tabela Sport Klub Superlige Srbije

SBB Vukovi 1 1 0 54:8
Mozzart Wild Boars 1 1 0 32:9
Pančevo Panthers 1 1 0 23:8
Beograd Blue Dragons 1 1 0 27:21
Čačak Angel Warriors 1 0 1 21:27
Novi Sad Dukes 1 0 1 8:23
Kraljevo Royal Crowns 1 0 1 9:32
Klek Knights 1 0 1 8:54