Krune predstavile Amerikance i najavile borbu za titulu!

477

Kraljevske Krune su dovele velika pojačanja, dva igrača iz Sjedinjenih Američkih Država, koji će za  kraljevački tim igrati u Super ligi Srbije. Tako će i ove godine Krune imati ukupno tri američka igrača, a caka je u kapitenu Džošu Hepneru,  koga već svi u Srbiji smatraju „domaćim“.

Uz pomoć sportskog direktora Toda Klua, Krune su za predstojeću sezonu dovele Dejvid Akinsa i Džošua Henrija. Oba igrača imaju veliko igračko iskustvo u NCAA timovima, kao i Džoš Hepner koji je već godinama sa kraljevačkim timom.

Dejvid Akins II ima 23 godine i dolazi iz Detroita, savezna država Mičigen. Akins je igrao na koledžu Minnesota St. Scholastica i to na pozicijama hvatača, sejftija i kornerbeka, kao i ritrnera u specijalnim timovima. Na istim pozicijama će nastupiti i u Krunama.

Džošua Henri ima 24 godine i dolazi iz Los Anđelesa, savezna država Kalifornija. Henri je igrao na koledžu Minnesota State University, na pozicijama trkača, sejftija i takođe ritrnera u specijalnim timovima. Zanimljivo je da je Henri nakon završetka koledža jedno vreme radio kao trener u srednjoškolskim timovima, što će dodatno dobro doći Krunama, kao podrška trenerskom kadru.

Tokom, a i nakon konferencije za medije u razgovoru sa novinarima, novi članovi Kruna, Džošua Henri i Dejvid Akins su odgovorili na postavljena pitanja. Pojedina pitanja i odgovore ćemo navesti u tekstu, dok ostala možete videti i u video klipu sa konferencije.

Kako ste odabrali da zaigrate u Kraljevskim Krunama, kako ste uopšte došli u Kraljevo?

Tokom prvih kontakata sa sportskim direktorom Tod Kluom i predsednikom kluba Srđanom Ćosićem, a i tokom samog procesa mog regrutovanja, uvideo sam da Kraljevo Royal Crowns ima veoma profesionalan pristup, pa sam zaključio da je to i najbolji početak za moju dalju profesionalnu karijeru – rekao je Dejvid Akins, dok je njegov kolega istakao: – Osetio sam da su Krune pravi tim za mene i da ovde mogu da iskažem pun potencijal svojih sportskih sposobnosti i veština. Prijatelji su mi preporučili Royal Crowns, a kasnije sam stupio u kontakt sa atletskim direktorom kluba Tod Kluom, pa je posle išlo sve svojim tokom.

Već ste imali nekoliko treninga u Krunama, kakvi su vaši  utisci o kraljevačkom timu?

– Naš tim je veoma mlad, ali i spreman i ima veliku želju da što pre izađe na teren i počne da igra fudbal – odgovorio je Džošua Henri. Na isto pitanje Akins je kazao: – Ove sezone naš tim čine veoma mladi momci, puni energije, koji su veoma motivisani. Jedno je sigurno, Krunama ne nedostaje inspiracija.

Kako su vas saigrači prihvatili?

Tim me je dočekao sjajnom dobrodošlicom i već sada na početku je jasno da ćemo postati dugogodišnji prijatelji. Osećam da posedujemo dobru “hemiju” između nas, a na terenu tokom utakmice će se jasno videti kakav smo zapravo tim – odgovorio je Akins, dok je Henri dodao: – Dočekan sam raširenih ruku. Sada zajedno radimo i prijatno se osećam.

Šta su vaša očekivanja u predstojećoj sezoni?

Očekivanje mog tima se poklapa sa mojim, a to je osvajanje šampionske titule – kratak je bio Henri, dok je Akins bio opširniji: – Moje očekivanje je takođe isto kao i očekivanje mog tima, da osvojimo prvenstvo i ništa manje od toga. Mi smo pripremljeni da pobeđujemo, mi očekujemo da pobeđujemo, poraz jednostavno nije opcija. Očekujem da ćemo tokom svake utakmice pružiti predstavu sa atraktivnim teklovima i sa dosta tačdaunova. Svaki put kada budemo igrali pružićemo Kraljevu takvu predstavu..

Kakve su vaše prve impresije o gradu Kraljevu i Srbiji?

Kraljevo je sjajan grad, već sada vidim da mnogo ljudi pruža veliku podršku našem timu. Nisam imao prilike da obiđem Srbiju, ali se radujem što je predamnom dovoljno vremena da to i uradim – rekao je Henri, a nadovezao se Akins: – Iako Kraljevo nije metropola, moj utisak je da je ovo veoma urbana i angažovana sredina. Američki fudbal je tek nekoliko godina ovde prisutan i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo što bolje impresije na kraljevčane, omiljenog sporta u SAD. Takođe u Kraljevu je toliko mnogo prelepih žena, ako mene pitate, ovo je grad supermodela. Već sam zavoleo Kraljevo i Srbiju, ovo je zaista blagoslovena zemlja.

Na kraju je najpre Džošua Henri poručio svojim saigračima i navijačima:

– Naš tim nikada neće odustati i prestati da se bori, do poslednjeg daha, a i posle toga. Pozivam sve kraljevčane i sve kome je naš tim na srcu, da dođu na utakmice da nas podrže, a mi ćemo uzvratiti veličastvenom sezonom. Slava Gospodu Bogu.

U istom stilu se obratio i Dejvid Akins, potpuno optimistično:

– Svima bih poručio “Get there Popcorn ready”, jer samo što nije otpočeo odličan šou. Na utakmicama želim da bude najmanje 1000+ navijača. A saigračima poručujem da ćemo dovesti Serbian bowl u Kraljevo, kao i titulu. Spremite se za najveću stvar koja će se desiti Kraljevu, Američki fudbal.

Na konferenciji za medije, na kojoj su predstavljeni novi importi, prisustvovale su i članice „buster“ sekcije RC Girls. Ove prelepe devojke koje se bave modelingom će i tokom predstojeće 2012. sezone pružati podršku, kroz promo i druge aktivnosti, svojim Krunama.