VREMEPLOV: Srbi zagrizli Evropu (Sportski žurnal, 15. avgust 2007)

541

Ostaće upamćeno da je reprezentacija Srbije ostvarila svoju prvu i do sada jedinu pobedu na Evropskim prvenstvima te 2007. godine, na premijernom učešću u Austriji. Trijumf nad Norveškom produžio je boravak srpskom nacionalnom timu, koji se tako posle takmičenja u grupi u Volfsbergu plasirao na završni turnir u Beču, gde se izborio za meč za treće mesto u C grupi. Vremeplovom i Sportskim žurnalom od 15. avgusta te godine ponovo vas vraćamo na ovaj najblistaviji trenutak istorije srpske reprezentacije.

VOLFSBERG – Stadion: Sportštat. Gledalaca: oko 500. Sudija: Mauro Pitio.

Cilj je ostvaren, Srbija je došla do prve pobede na Evropskim prvenstvima. Ostaće zapisano da je naš nacionalni tim, posle svega 2 godine igranja pod opremom, sa srcem koje puca od entuzijazma, savladao Norvešku.

Odlično je krenuo naš nacionalni tim. Najpre je specijalac Vladimir Radenović sjajno reagovao posle fejk akcije, pokušaja norvežana da iznenade naš tim, bacio se i zgrabio loptu ispred protivnika. Srbi su krenuli za 40 jardi od protivničke end zone, a posle dva neuspešna trčanja, usledilo je nekoliko napada kroz vazduh. Dva puta je Tasić kompletirao pasove ka Jovanu Plećašu, da bi iz četvrtog pokušaja za 4 jarde, bacio pas dug 26 jardi ka Bratislavu Bošnjaku za tačdaun. Imena ove dvojice igrača biće zapisana kao zaslužnih za prvi tačdaun u istoriji Srbije na zvaničnim mečevima…

Ceo tekst Sportskog žurnala možete pročitati na fotografiji ispod.