Pakao u Prvoj ligi Jug, i u Inđiji tri Amera!

342

Kako nezvanično saznajemo, obzirom da još nema potvrde iz Inđije, Indiansi su se već ozbiljno pojačali pre narednu sezonu. To potvrđuje specijalizovani sajt europlayers.com Trojica importa, za Prvu ligu Jug svakako će biti veliki podsticaj za ovaj tim, koji je i prošle godine imao importa (Majka Moblija). Sve to govori da će ova liga biti jaka kao zemlja, jer su pored Indijanaca, još dva kluba već ranije najavili pojačanja iz inostranstva: Niš Imperatori i Mladenovac Forestlendersi.

Tako su Indijanci veliko pojačanje u odbrani našli u Polu Luisu (22), koji u svom profilu navodi da je defanzivni bek i lajnbeker. Najviše se WSU (Worcester State University) najpešće poziciji fri sejftija i strong sejftija, ali se dobro snalazi i u situacijama kada se nađe u ulozi KR i PR.

Nema sumnje da će tim iz Inđije veliku pomoć u narednoj sezoni imati i od Krega Houka, koji se odlično snalazi na pozicijama hvatača i defanzivnog beka, pa će njega nesumljivo moći da koriste u oba pravca. Momak koji je u sezoni 2006/07 igrao na North Carolina Wesleyan koledžu (D III), a u sledećoj Chowan Univerzitetu (D III), takođe u Severnoj Karolini, od 2008. pa do prošle godine je proveo u Minor League, gde je igrao u Hampton Roads Hurricanes-ima. Zanimljivo je da se najbolje snalazi u spread ofanzivnim postavkama, u kojima čak može da igra i na pozicijama raningbeka.

Zaista sam zahvalan svim trenerima i upravi kluba što su pokazali zanimanje za mene. Želim da zahvalim Milošu Todoroviću, Dejanu Vujaniću i Indiansima što su mi pružili priliku da svoj talenat i znanje prikažem u Srbiji – rekao je Houk, koji ima i trenerskog iskustva, obzirom da je radio kao trener vajdrisivera i asistent trenera defanzivnih bekova srednjoj školi u Kempsville-u. Zanimljivo je da u svom profilu navodi da podseća na Vesa Velkera, jer je brz, izvanredno trči rute i ima odlične ruke.

Poslednje pojačanje je u liku Filipa Garsije, kvoterbeka koji je igrao na nekoliko pozicija u svojoj karijeri, kako u odbrani (SS, LB), tako i u napadu (QB, RB, WR). Dve godine proveo je igrajući i arena fudbal. Bio je na Vermilion Community koledžu (QB), Oklahoma Panhandle State University (QB, RB) i Tabor koledžu (QB, WR).