VREMEPLOV: Za čast i obraz (Sportski žurnal, 14. avgust 2007)

1218

Posle ubedljivog poraza od domaćina Austrije na startu Evropskog prvenstva C grupe 2007 godine, glavni zadatak stručnog štaba bio je da se ekipa za kratko vreme oporavi za naredni meč protiv Norveške. Vremeplovom vas vraćamo u tabor srpske ekspedicije posle poraza, a uoči odlučujućeg meča sa Norvežanima. Pročitajte izdanje Sportskog Žurnala od 14. avtusta 2007. godine.

NEREALNA su bila nadanja Srba da bi mogli da se ozbiljnije suprotstave Austrijancima, u čijem nacionalnom timu igraju pravi profesionalci, ljudi koji po 20 godina igraju američki fudbal.  Bez većih problema održali su pravu lekciju izabranicima Aleksandra Ćirića.

Ubedljiv poraz (59:3) možda nije pravi pokazatelj snaga na terenu, razlika je mogla da bude i manja, ali definitivno dokazuje da je naš tim još daleko od najboljih evropskih selekcija. Nije Srbija imala ni sreće, jer je u svom debitantskom nastupu na Evropskim prvenstima C grupe dobila najtežeg mogućeg rivala, koji je u toj grupaciji samo zato što do sada nije učestvovao na evropskim prvenstvima. Austrijanci su trenutno, po mnogima, najjača evropska selekcija.

Potpuno uigrani, bez slabe tačke u timu, nadigrali su naš tim, postavivši standarde koje moramo da jurimo u narednom periodu. Recimo, ofanzivna linija Austrijanaca, koja je duša svakog tima, kompletno je preslikana iz klupskog evropskog šampiona, dominantnog kluba, Viena Vajkingsa…

Ceo tekst Sportskog žurnala možete pročitati na fotografiji ispod.