VREMEPLOV: Bolna premijera (Sportski žurnal, 13. avgust 2007)

1154

Dana 12. avgusta 2007. godine, odigrana je prva zvanična utakmica reprezentacije Srbije na nekom međunarodnom takmičenju. U okviru Evropskog prvenstva C grupe, koje se igralo u Volfsbergu i Beču, Srbija je izašla na megdan jednoj od najkvalitetnijih evropskih selekcija. Vatreno krštenje je prošlo, Srbija je poražena, a u okviru rubrike Vremeplov pročitajte izveštaj Sportskog žurnala sa tog istorijskog meča.

Daleko je bila reprezentacija Srbije od iznenađenja protiv silne Austrije, koja je potpuno opravdala ulogu apsolutnog favorita, ne samo u ovom meču, već i na čitavom prvenstvu C grupe. Čim je počeo meč, bilo je sasvim jasno da domaćin zaslužuje mesto među najboljim selekcijama Starog kontinenta.
Austrijanci su Srbima zapretili pravom katastrofom već u prvoj četvtini. Verovatno su naši igrači, još uvek amateri, ostali impresionirani celokupnim spektaklom koji ih je dočekao. Naš napad nikako nije uspevao da se poveže, sevali su blicevi protivničkih lajenbekera, naročito sa leve strane naše ofanzivne linije. To je prouzrokovalo nekoliko sekova, a i prvi kvoterbek tima Čaba Juhas je bio prepušten na milost i nemilost odbrambenih igrača Austrije.
Defanzivni deo našeg tima nikako nije uspevao da nađe rešenje za atraktivna i maštovita trčanja domaćina. Probijali su se austrijski raningbekovi kroz našu odbranu kako su hteli, najčešće tako dolazeći do prilike da poentiraju. Samo u prvom drajvu su poentirali fild golom, ali je u nastavku prvog perioda nezaustavljiv bio raningbek Florijan Grin, postigavši dva tačdauna, pa se činilo da Srbima preti prava katastrofa…

Ceo izveštaj možete pročitati na fotografiji ispod. Ovo je drugo izdanje Sportskog žurnala tog 13. avgusta 2007. godine. U prvom koje je izašlo tog dana, već smo vam predstavili intervju sa Budimirom Glomeićem, lajnbekerom reprezentacije Srbije.