Voja Milenković kreće u Tim Sveta!

1185

Drugu godinu zaredom, Srbija će imati svoje predstavnike u Timu Sveta, koji će se u prestižnoj utakmici suprotstaviti izabranom timu SAD. Mladi kvoterbek Pantera Vojislav Milenković (1993), koji već ima jednu godinu iskustva igranja i u seniorskoj konkurenciji u protekloj sezoni, a dva puta zaredom je svoj tim vodio do titule prvaka Srbije u juniorskoj konkurenciji, kreće danas put Ostina (Teksas). Doduše, kao i prošle godine, kada smo imali četvoricu predstavnika, neće biti u prvom, već razvojnom (development) timu.

Pančevci su presrećni, ističu kako su sa ponosom pratili poznate sportiste dok su odlazili negde daleko da budu deo svetskog vrha, a sad su doživeli da mladić iz komšiluka uđe o Tima Sveta. Naravno da je čast biti deo ovakvog događaja, a princip je da igrači koji se prvi put pozovu, najpre nađu u razvojnom timu, u kom imaju priliku da napreduju kroz kvalitetne treninge i dokažu se pred svetskim trenerima. Svakako, prisustvo skauta širom sveta ne izostaje na ovakvim okupljanjima i to je ono što svakako dodatno inspiriše juniore da pokažu najbolje od sebe.

Popularni Voja je igrač koji je u poslednje tri godine pokazao veliki potencijal i ovaj poziv je usledio kao vrhunac njegove dosadašnje karijere, iako je pored pomenutih titula u juniorskoj konkurenciji bio i juniorski reprezentativac Srbije.

– Poziv za odlazak u Ameriku me je iznenadio i svakako obradovao. U pitanju je nešto o čemu sam često razmišljao kao i svako ko se bavi ovim sportom, ali američki fudbal je tek u razvoju u Srbiji pa nisam verovao da neko prati i naše igre. Ove godine, s obzirom da sam rođen 1993. godine pozvan sam u razvojni tim. Nažalost, neću biti u timu koji će igrati protiv tima Amerike, ali imaću priliku da radim sa najboljim trenerima sveta. Radujem se što ću upoznati puno mladih igrača iz svih krajeva sveta. Nadam se da ću svoju zemlju reprezentovati na pravi način, kao i svoje Pantere. Morao sam uskladiti svoje obaveze na faktultetu sa odlaskom „preko Velike bare“, ali znam da ću tamo puno naučiti iako je u pitanju događaj koji traje samo nedelju dana – rekao je Milenković.

Meč između Tima Sveta i SAD na programu je 1. februara, a obaveza Milenkovića je da se pojavi već sutra, 26. januara, posle čega će krenuti sa trenizima. Potsetimo, prošle godine su ovom događaju prisustvovali Mladen Stojanović, Nemanja Lazarević, Strahinja Stepović i trener Vuk Vučković.