Južni voz se zahuktava, Rendi Feser novi Imperator!

328

Imperatori iz Niša su ozbiljno shvatili ulazak u novu sezonu i pokazali da imaju visoke ambicije u Diviziji Jug dovođenjem prvog importa u istoriji kluba, Šejna Vonga (Shane Wong) sa Central College-a, ali su još tada nagovestili da pojačanjima preko okeana nije tu kraj.

– Naporno smo se pripremali u prethodnih mesec dana i radili evaluaciju preko stotinu igrača koji su pokazali interesovanje da se oprobaju u Srbiji i pomognu našem timu. Što preko mreže koju imamo u SAD, što preko poznatog website-a Europlayers.com imali smo prilike da zainteresujemo veliki broj igrača za naš tim. Ovom prilikom bi želeli da najavimo svoje drugo pojačanje iz SAD u 2012. sezoni, a to je Rendi Feser (Randy Fesser) – rekao je glavni trener Imperatora, Žarko Simović.

Radi se o igraču kome je primarna pozicija kornerbek (CB) ali je u igrao i na poziciji hvatača (WR) kao i QB u srednjoj školi. Posebnu ulogu će takođe imati u specijalnim timovima kao ubojit kick i punt returner.

Feser je svoju karijeru započeo u Heritage srednjoj školi u Vancouver-u, država Washington gde je bio all-star na poziciji kornerbeka i kvoterbeka. Kao talentovan atleta je koledž karijeru proveo na Southern Oregon Univerzitetu (NAIA) kao i na Sacramento State Univerzitetu (Divizija I-AA) gde je takođe bio All-League na poziciji defanzivnog beka kao i defanzivni MVP tima. Pored pozicije kornerbeka, Fesser je takođe imao zapaženu ulogu kao kick i punt returner zbog svoje brzine, vizije i agilnosti.

– Ono što nas je posebno impresioniralo pored Randijevih igračkih sposobnosti je njegova posvećenost radu sa mlađim kategorijama i to što već nekoliko godina radi kao trener defanzivnih bekova u nekoliko srednjih i osnovnih škola. Smatramo da će to imati jako pozitivan uticaj na razvoj naših juniora ali da će ujedno i seniori dosta profitirati od njegovog prisustva u ekipi – dodao je Simović.

Iako je tek postignut dogovor sa Feserom, Imperatori najavljuju da se neće tu zaustaviti u svojim ambicijama da ostvare uspešnu sezonu u Diviziji Jug.

– Još prošle jeseni smo postavili cilj sebi da pojačamo ekipu sa tri importa, i taj cilj nameravamo da ostvarimo. Nalazimo se u završnom delu pregovora sa nekoliko potencijalnih igrača, tako da ćemo u narednih par dana objaviti ko će biti naše treće pojačanje u sezoni. Ono što mogu da kažem trenutno je da će treći import takođe biti na jednoj od skill pozicija u timu – nagovestio je Simović.