Veprovi zvanično postali “Ponos Šumadije”

511

Divlji veprovi iz Kragujevca, dobili su još jedno vredno priznanje. Iako su ove godine morali da se zadovolje drugim mestom u domaćem šampionatu, ali i postigli veliki uspeh plasmanom u finale EFAF kupa, na manifestaciji „Ponos Šumadije“ su stali u red onih klubova koji su dobili priznanje za rezultate ostvarene tokom proteklog šestogodišnjeg perioda.

Nagradu „Ponos Šumadije“ je iz ruku gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića u ime kluba preuzeo lajnbeker i trener Wild Boarsa Predrag Šćekić. Zanimljivo je da je prilikom svog obraćanja, prvi čovek grada od sportista zatražio da ne posustanu sa postizanjem dobrih rezultata, ali i pomenuo kratko klub američkog fudbala kada je govorio o dugoročnim infrastrukturnim projektima.

– Jedan od prvih ciljeva je da nastavimo da radimo na infrastrukturi. Planiramo da napravimo stadion za američki fudbal, za koji je određena lokacija – rekao je Stevanović, a zatim dodao i rečenicu koja se između ostalih odnosi i na Veprove. – Finansiranje će u narednoj godini biti na ovom nivou, a ja se nadam i malo bolje. Od vas tražim da rezultati to prate, dakle da budu na ovogodišnjem nivou ili malo bolji.

Na ovoj manifestaciji, održanoj u dvorani „Jezero“ kao rezultat izvanrednih uspeha kragujeačkih sportista, pored zvanica iz svih klubova, saveza i nekoliko predstavnika medija, na tribinama je bilo oko 2.000 sportista iz raznoraznih klubova iz grada u srcu Šumadije. Inače, na kraju najuspešnije sezone u istoriji grada Kragujevca, ukupno je podeljeno 22 priznanja sportskim klubovima, po 6 pojedincima i sportskim savezima, kao i specijalno priznanje navijačkoj grupi „Crveni đavoli“.