Kovačević unapređen u trenera prvog tima Pantera!

539

Baš kako bi i trebalo da bude, posle dvostrukog uspeha u juniorskoj konkurenciji, dosadašnji glavni trener omladinaca Pančevo Panthersa, Bojan Kovačević, postavljen je za šefa stručnog štaba i seniorskog pogona. Takav potez uprave tima iz grada na Tamišu se mogao i očekivati, obzirom da će većina tih juniora, koji od najmlađih dana stasavali do seniorskog tima uz njegovu pomoć i savete. Istovremeno, prekinuo je i aktivnu igračku karijeru.

– Presrećan sam što mi je klub ukazao ovakvo poverenje i čast mi je da preuzmem ulogu glavnog trenera seniorske ekipe Pantera. U toku moje karijere kao igrača, koja je počela 2006. godine, uvek sam želeo da, kada završim sa igranjem, ostanem u sportu u ulozi trenera. Osetio sam da je za taj korak sada pravi trenutak.

Kovačević je odigrao ukupno šest igračkih karijera u dresu Pantera, a bio je član i one stare generacije koja je igrala i bez opreme. Tokom tri godine seniorske karijere, bio je i na spiskovima reprezentacije Srbije, a poslednje tri godine vodi juniorski pogon Pantera. Računajući i učešće jednom od dva razjedinjena saveza, osviojio je sve tri titule.

– Imao sam tu sreću da potrebno trenersko iskustvo steknem vodeći naše juniore. Jednostavno, počeo sam više da osećam strast  u vođenju ekipe, od samog igranja američkog fudbala. Ovo je, uz još nekoliko sporednih, glavni razlog završetka moje karijere kao igrača, a početak karijere trenera.

I uprava kluba je, čini se, donela još jednu u nizu odličnih sportkih odluka. Na ovaj način, doći će do preko potrebnog kontinuiteta u radu trenerske struke.

– Na neki način su osetili da im je potrebna promena u radu i zbog tog razloga sam ja postavljen za šefa ekipe. Nadam se da će promene koje ću doneti prvom timu Pantera, a biće ih dosta, davati isključivo pozitivne rezultate. Siguran sam da u početku to neće biti lako, ali me ohrabruje činjenica da iz kluba niko nije otišao, već su se čak neki stari igrači vratili – ističe Kovačević.

Novopostavljeni šef struke, napominje da će i dalje biti dostupan za savete svojih prethodnika.
– Mnogo će mi značiti pomoć stručnog štaba, sastavljenog od ljudi koji su vodili ekipu godinama u nazad i od momaka koji su moji “drugovi po penziji”. Naročito se oslanjam na Predraga Durlića-Vujića, popularnog “Boba”, koji je bio moj trener i mentor od samog početka mog baveljenja američkim fudbalom i od kojeg sam mnogo naučio. Bez obzira što ću biti prvi trener, od njega ću, siguran sam, nastaviti da učim – zaključio je Kovačević.