Novo okupljanje juniora, treneri na skeneru!

569

Novo okupljanje juniorske reprezentacije Srbije je na programu u novembru (19. ili 20.), na Adi Ciganliji, sa specifičnim ciljem. Selektor Zoran Damjanović je ispred sebe postavio zadatak da za ovom prilikom počne sa formiranjem kostura novog stručnog štaba, koji će provesti reprezentaciju kroz naredne aktivnosti. Zato je javno pozvao trenere iz svih srpskih klubova, a sada objavljuje spisak kandidata koji će se pojaviti na kampu.

– Prikupio sam prijave svih kandidata, iz više klubova širom Srbije. Zatim sam se u konsultacijama sa ostalim članovima stručnog štaba, kao posle razgovora sa nekoliko kandidata odlučio za one koji će se pojaviti na Adi na sledećem kampu – rekao je Damjanović.

Spisak izgleda ovako: Marko Korićanac (Royal Crowns – kvoterbekovi), Milivoje Vojteh (Panthers – hvatači), Kosta Stojaković (Indians – raningbekovi), Nebojša Kartalija (Outlaws – ofanzivna linija), Bojan Kovačević (Panthers – defanzivna linija), Vladimir Mladenov (Highlanders – lajnbekeri), Ljubodrag Anđelković (Royal Crowns – defanzivni bekovi).

Zamisao selektora je da, tokom narednog kampa, rad novih trenera, ali i reprezentativaca, pored Damjanovića, nadgledaju Aleksandar Ristić, Darko Cvetković i Marko Vujanac (svi Wild Boars). Posle kampa će se izaći i sa konačnim spiskom trenera koji će ostati da rade u stručnom štabu.

– Zahvalio bih se svim ostalim kandidatima na poslatim prijavama i skrenuo bih im pažnju da će u narednom periodu na njih biti obraćena pažnja. Obzirom da se planira i projekat, da je tako nazovemo, kadetske reprezentacije, na njih će se računati tom prilikom. Vrlo lako može da se dogodi da u nekoj od narednih akcija juniorske ili potencijalno kadetske reprezentacije dobiju šansu – zaključio je Damjanović.

Imena kandidata koji nisu prošli biće prosleđena trenerskoj komisiji Srpske asocijacije američkog fudbala, telu kojem će se u budućnosti najverovatnije poveriti posao odabira selektora i trenera na svim nivoima.