Vukovi novi apsolutni šampioni Srbije!

817

Kragujevac Wild Boars – Vukovi Beograd 36:51 (0:3, 20:16, 14:19, 2:13)

Stаdion: FK „Sušicа“. Gledаlаcа: oko 2.000. Kretаnje rezultаtа: 0:3 Milаn Mаtović 31 jаrd fild gol, 7:3 Brаjаn Pejton trčаnje 5 jаrdi, Predrаg Ružić PAT, 14:3 DŽeremi Pejton pаs 33 jаrde kа Filipu Nedeljkoviću, Ružić PAT, 20:3 DŽ. Pejton trčаnje 35 jаrdi. 20:5 Toni Stаbs tаčdаun zа dvа poenа posle izblokirаnog PAT, 20:12 Brendon Mekdаuel trčаnje 13 jаrdi, Mаtović PAT, 20:19 Vini Mirot pаs 22 jаrdа kа Brаtislаvu Bošnjаku, Mаtović PAT, 20:25 Mirot pаs 22 jаrde kа Mekdаuelu, neuspešno zа dvа poenа, 27:25 DŽ. Pejton pаs 77 jаrdi kа Nedeljkoviću, Ružić PAT, 34:25 B. Pejton trčаnje 19 jаrdi, 34:31 Mirot pаs 21 jаrd kа Filipu Stojаnoviću, neuspešno zа dvа poenа, 34:38 Mirot pаs kа Brаtislаvu Bošnjаku 15 jаrdi, Ružić PAT, 34:44 Mirot pаs kа Bošnjаku 46 jаrdi, 34:51 Miloš Lišаnin vrаćаnje fаmblа 35 jаrdi, Mаtović PAT, 36:51 sejfti, loš snep u end zoni Vukovа.

Vukovi iz Beograda su, posle dve godine razjedinjenja, postali prvi apsolutni šampioni Srbije. Pobedom u vrlo uzbudljivom meču u Kragujevcu nad večitim rivalom Divljim veprovima, čopor sa Ade Ciganlije je stigao do oreola najbolje srpske ekipe u sezoni 2011.

Utakmica koja je obilovala uzbuđenima, ali i nervozom u oba tabora, bolje je počela za domaćina. Gotovo da se nije osetilo odsustvo povređenog kvoterbeka Stena Bedvela, jer su Džeremi i Brajan Pejton, uz pomoć odličnog blokiranja ostatka tima, harali odbranom Vukova. Sredinom druge deonice, na semaforu je stajalo 20:3 za domaćina. Delovalo je prosto neverovatno da Kragujevčani i bez kvoterbeka dominiraju protiv Vukova.

Međutim, nije se dao čopor sa Ade. Odmah su odgovorili i do odlaska na veliki odmor vratili se u egal. Tome su malo kumovali i Kragujevčani, koji su ih možda i vratili u život posle nespretne reakcije prilikom izbođenja ekstra poena. Šut je izblokiran, a dok su Veprovi stajali bez reakcije i gledali živu loptu, najbolje se snašao Toni Stabs, na ovom meču izvanredni defanzivac Vukova i vratio loptu u protivničku end zonu. Umesto da bude 21:3, bilo je 20:5 za Veprove.

To kao da je dalo prvi dodatni stimulans Vukovima. Usledilo je trčanje Brendona Mekdauela, zatim i pas Mirota ka Bratislavu Bošnjaku za 20:19. Tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.

Posle dva postignuta tačdauna, Vukovi su nastavili i u trećem. Lanci su se na početku treće deonice pomerali napred-nazad, ali ne zbog akcija oba tima, već raznoraznih sudijskih kazni. Tek, gosti su taj posed na kraju realizovali tačdaunom Mekdauela za drugo vođstvo Vukova na utakmici (posle početnog fild gola) 25:20.

Međutim, usledio je tada odgovor Kragujevčana, koji su sa dva uzastopna tačdauna ponovo prešli u vođstvo. Džeremi je ponovio akciju sa neuhvatljivim Filipom Nedeljkovićem, a Brajan je istrčao za tačdaun. Domaćin je u tim trenucima imao prednost 34:25, ali su se na blizancima polako videli tragovi žestokih udaraca odbrane Vukova. Sve su se teže kretali, jer se nisu štedeli i često ulazili u živo meso, a to je defanzivcima Vukova davalo još veću snagu.

Usledio je novi udar Beograđana, koji su imali podršku od oko 150 svojih pristalica na stadionu FK „Sušica“. Mirot je uzeo stvar u svoje ruke, sa tri tačdauna pasom, najpre Filipu Stojanoviću, pa dva izvanrednom Bratislavu Bošnjaku razbio odbranu Veprova i ponovo doveo svoj tim u vođstvo.

Snage u redovima Kragujevčana više nije bilo. Umesto odgovora, usledio je fambl Brajana Pejtona, koji je pokupio defanzivni linijaš Vukova Miloš Lišanin i odneo loptu do end zone. Bio je kraj realnih nadanja Kragujevčana da mogu da se vrate u meč, ali i početak slavlja Vukova.

Nedugo zatim je po prvi put u karijeri okupan i Ruben Drouns kofom vode, a po završetku meča su laureatima dodeljene nagrade.