FINALE EFAF KUPA: Istorijska šansa Veprova

475

Kragujevački Divlji veprovi danas se nalaze pred najvećim izazovom u istoriji američkog fudbala u Srbiji. Pošto su se lagano prošetali kroz grupnu fazu i polufinale EFAF kupa, u finalnoj utakmici u Londonu suprotstaviće se domaćem timu Blitz-a.
Svakako da je ovo najveći uspeh srpskog klupskog američkog fudbala, jer ovaj sport ima prilično kratku istoriju u Srba. Veprovima neće biti nimalo lako, pošto ih sa druge strane čeka tim u koji su Britanci mnogo ulagali u proteklih nekoliko godina i stvorili šampionski sastav koji daje čak 22 igrača za nacionalnu selekciju. Potpomognute sa više od 10 stranaca, „Munje“ su postale surovi vladari Ostrva i od poraza u finalu Britanskog šampionata 2008. godine nisu nijednom poklekle. Imaju fantastičan niz od 26 utakmica bez poraza na domaćoj sceni, a ne zaostaju ni u sudarima sa evropskim timovima. Prošle godine stigli su do polufinala EFAF kupa, gde su poraženi od kasnijih vicešampiona Karlštad Kuguara, a ove su uz Veprove jedini neporaženi tim.
Izvan svih očekivanja Veprovi su uzburkali i oduševili evropsku fudbalsku javnost, iako su austrijkim Plavim đavolima i Crnim panterima iz Francuske na crtu stajali posle iscrpnih putovanja autobusom. Za razliku od većine timova, koji su na gostovanja putovali avionom ili igrali mečeve na svom stadionu, fudbalski fanatici iz grada na Lepenici nisu imali prilike da se bar jednom odmore i odigraju meč pred svojom publikom.
Sa zvaničnog sajta Divljih veprova najavljuju da će pratiti dešavanja na terenu, tako da tamo možete potražiti uživo biti upoznati sa kretanjem rezultata.