BARAŽ: Krune se pridružile Vitezovima

521

Kraljevo Rojal Krauns – Kikinda Mamuti 35:12 (14:6, 8:6, 0:0, 14:0)

Atletski stadion. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
6:0 Strahinja Stepović trčanje 2 jarde, neuspešan PAT.
6:6 Saba Rudolf hvatanje 12 jardi, neuspešan PAT.
14:6 Stepović pas 35 jardi na Stefana Đurića, Đurić pretvaranje za 2 poena.
14:12 Nemanja Erdeljan hvatanje 15 jardi, neuspešan PAT,
22:12 Stepović pas 25 jardi ka Željku Terziću, Terzić pretvaranje za 2 poena,
29:12 Markus Vajč trčanje 3 jarde, Srđan Stefanović PAT.
35:12 Željko Terzić pas 8 jardi na Stefana Đurića, neuspešno za 2 poena.

U stilu u kome su igrali celu sezonu, Kraljevčani su se plasirali u diviziju Centar i vajld kard rundu plej ofa ovog šampionata. Za razliku od ranijih mečeva, kada su gotovo bez otpora pobeđivali rivale, Krunama je trebalo malo vremena da prelome meč, a razlog svakako treba tražiti i u povredi Brauna, bitnog importa u njihovoj igri. Ipak, kvoterbek Strahinja Stepović, koji je ove sezone u velikom stilu predvodio Krune, učinio je to i u najbitnijem meču sezone, pa je najpre tačdanom trčanjem, a zatim i proigravanjem Đurića i Terzića doneo svom timu nedostižnu prednost.

Uspevali su Kikinđani,sigurno  najveće iznenađenje ove sezone, da odole, pa čak i pruže žestok otpor favoritu u prvom poluvremenu. Odgovarali su na prva dva tačdauna domaćina istom merom, ali su ih koštala loša pretvaranja da na veliki odmor ne odu sa samo jednim posedom manje, već su imali -10. Lomio se rezultat u trećoj, ali nijedan tim nije uspevao da poentira.

Početak poslednje označio je i kraj svih nadanja gostiju. San im je prekinuo Amerikanac Markus Vajč, kratkim trčanjem, a pobedu Kruna je potvrdio Stefan Đurić, posle pasa Željka Terzića.