Panteri uspostavljaju novi poredak?

572

Što da ne, imaju pravo da se nadaju čak i prvoj poziciji. Uoči poslednjeg kola, Panteri iz Pančeva imaju priliku da potpuno poremete odnose, da u finišu prvenstva uspostave novi poredak američkog fudbala u Srbiji. Eventualnom pobedom sa preko 16 poena razlike, Pančevci bi naterali Vukove i Veprove da im gledaju leđa.

Da bi to uspeli, moraju da učine ono što mnogi smatraju nemogućim, jer pomenutu pobedu moraju da ostvare protiv finaliste EFAF kupa i do sada neprikosnovenoj ekipi Divljih veprova iz Kragujevca. Činjenica da igraju na svom terenu, mala je prednost, naročito kada se zna da su Šumadinci pobeđivali širom Evrope, bez ijednog meča u svom gradu.

– Svakako da su Veprovi favoriti u predstojećoj utakmici, ali igraju na našem terenu i potrudićemo se da im ne dozvolimo da se previše razmašu. Borsi su favoriti, dok ćemo mi igrati bez presije i upravo tu ćemo traži našu šansu – rekao je Stefan Dedić, raningbek Pančevac i MVP finala Juniorske lige Srbije 2010. godine.

Trener Pančevaca Predrag Durlić Vujić sa velikim poštovanjem govori o rivalu.

– Nadamo se dobrom fudbalu pre svega. Rezultati i igra Kragujevca ove sezone su više nego impresivni i našu pobedu stavljaju samo u domen teorije. Ono u što sam siguran je to da ćemo mi dati sve od sebe da se sa njima nadigravamo. Igraćemo najjače, do kraja, jer drugačije ne znamo. Dobru smo i pravovremenu lekciju dobili prošle nedelje od Đer Šarksa i jednostavno smo dužni, pre svega našim navijačima, da damo svoj maksimum. Pored toga biće to i meč za našu dušu, bez opterećenja i prilika uživamo u igri koju najviše volimo pred plej of u kome želimo da što boljim rezultatima krunišemo, jednu za sada dobru sezonu – rekao je glavni trener Pantera.

Ofanzivna linija Kragujevčana ove godine izvanredno odrađuje posao, a njen oslonac je centar Milan Strahinjić, koji je verovatno i najiskusniji igrač u Srbiji na toj poziciji. On o predstojećem meču sa Panterima govori sa određenom dozom opreza.

– Iako smo ekipu Pančeva prošle godine pobedili sa 40:2, to ništa ne znači, jer su Panteri uvek nezgodan rival, a uz to u ovoj sezoni pružaju odlične partije. U domaćem šampionatu smo trenutno bez poraza, ali nam to ne daje za pravo da se opustimo, već naprotiv, u utakmicu ulazimo maksimalno motivisani i skoncentrisani, jer nam je ovo poslednja provera pred finalni susret EFAF kupa u Londonu – rekao je Milan Strahinjić, iskusni centar Divljih veprova.