Iskupljenje Klečana protiv Kelta

478

Utakmica koja se u subotu igra u Zrenjaninu na Vojnom stadionu sa početkom od 17 časova daće prvog učesnika plej of vajld kard meču, ali i otkriti ime prve ekipe koja će sledeće sezone igrati Superligu. U diviziji Sever suvereni Klek Knightsi dočekuju Kelte iz Jagodine, koji su ove sezone napravili veliki iskorak, za šta je svakako zaslužno dovođenje dvojice igrača iz SAD.

Vitezovi u ovaj meč ulaze pod imperativom pobede posle poraza u Budimpešti njima je ostalo još samo prvenstvo da se iskupe za neuspeh u Interligi. Imaju samo nedelju dana da se oparave od tog šokantnog poraza u poslednjem minutu u meču sa Kaubojima. Vitezovi bi u ovom meču trebalo biti kompletni jer su u Mađarskoj nastupali sa 21 igračom i bez 8 startera kao i bez jos 5 igrača koji su u rotaciji Vitezova.

Trener Vitezova Željko Đajić je uoči ovo meča izjavio:

– Prvo bih voleo da čestitam mojim igračima koji su nastupili u meču koji smo igrali u Budimpešti gde su momci ostavili srce na terenu jer smo bili bukvalno desetkovani što se tiče igračkog kadra. Što se tiče utakmice sa Jagodinom, mi pre svega moramo fizički i psihički da se oporavimo od meča sa Kaubojima. Pokušaćemo u napadu da nametnemo našu prepoznatljivu igru, a da u odbrani zaustavimo njihove najjače poluge, import igrače, koji su odigrali ove sezone na izuzetno visokom nivo. Ako uspemo to da uradimo verujem da uspeh neće izostati a to je pobeda i plasman u Plej-of kao i obezbeđeno mesto u diviziji Centar dogodine što je ipak primaran cilj. Verujem u svoje igrače i siguran sam da ćemo pobediti i na neki način se odužiti našem predsedniku Čedu Vukoju za sve napore koje je uložio za ovaj tim, jer mu rezultatima u Interligi to nismo uradili.

Lajnbeker Vitezova Luka Škorić je istakao:

– Posle teškog poraza koji smo doživeli u Budimpešti moramo da se fokusiramo na prvenstvo i utakmicu sa Jagodinom. To neće biti lak zadatak, ali svi u klubu moramo biti svesni situacije da ovu utakmicu sa Jagodinom moramo dobiti. Verujem u saigrače da ćemo izvući pouke iz poraza i da ćemo pobediti vrlo neugodnu ekipu Jagodine. Naravno očekujem i da tim bude daleko kompletniji nego što je to bio slučaj u Budimpešti a ako bude tako mislim da Jagodina neće imati šta da traži u Zrenjaninu.

Jagodinci u ovaj meč ulaze sa dva poraza u isto toliko mečeva, s tim što su utakmicu sa Kikindom iskoristili za oporavak i osveženje nekoliko igrača, obzirom da meč za njih nije imao rezultatski značaj.