VEPROVI U FINALU EFAF KUPA!!!

490

Tonon Blek Panters – Kragujevac Vajld Bors 22:35 (6:14, 0:14, 0:0, 16:7)

Kao što ste mogli videti u direktnom prenosu na našem sajtu, Divlji veprovi su napravili još jedan korak dalje u ispisivanju istorije klupskog dela američkog fudbala u Srbiji. Veliki, ubedljiv trijumf nad Crnim panterima u Francuskoj kojim su se plasirali u finale EFAF kupa, sigurno će još više ugled ne samo Kragujevčana, već i celokupne priče amerikčog fudbala u Srbiji.
Pobeda nad francuskim Crnim panterima u gradiću na obali Ženevskog jezera, svakako je najveći uspeh u kratkoj istoriji ovog sporta. Ono što je svakako imponovalo je što su Veprovi tokom celog susreta imali potpunu kontrolu dešavanja na terenu i nijednog trenutka nisu dozvolili domaćinu da se ponada prolasku u finale.
Otvorili su Šumadinci utakmicu sa dva poentiranja iz isto toliko napada i već tada pokazali da 27-časovni put nije ostavio preveliki trag na njima. Tokom čitavog meča Kragujevčani su dominirali u fazi odbrane i nisu dozvolili domaćinu da dođe do igre.
Francuzi uspeli su u prvom poluvremenu uspeli samo da smanje na 14:6, posle čega su usledile dve gotovo identične akcije u kojima je neumoljivi egzikutor i realizator Bedvelovih pasova bio hvatač Filip Nedeljković (32 i 33 jarda) za 28:6. Sa tom prednošću Kragujevčana se i otišlo na veliki odmor.
U drugom delu, koji je često bio seckan kaznama i prekidima od strane sudija (zbog čega je meč trajao čak tri sata), napad nije uspeo da prikaže igru kao u prvom poluvremenu, pa je više vremena na terenu provela odbrana. Najbitniji udar, onaj u trećoj deonici izdržali su bez primljenog poena, pa je zatim preostalo da se obrane 22 poena razlike, što su do kraja meča u potpunosti uspeli, iako su Francuzi dva puta stigli da poentiraju. Baš kao i Kragujevčani.
Veprovi još ne znaju protivnika sa kojim će odmeriti snage u finalu, jer je drugi polufinalni meč zakazan za sledeći vikend. U njemu će se u Londonu sastati domaći Blicevi i danski Gold digersi.