Nemoguća plej of misija Legionara i Grofova!

527

Legionari će prvi put ove sezone igrati na svom terenu. Biće to najteži, a ujedno i najbitniji duel ove sezone, jer im u goste dolazi ove sezone silna ekipa Kruna iz Kraljeva, u meču u kome Mitrovčane jedino pobeda održava u kakvoj takvoj borbi za plej of. Da bi se stigli do druge pozicije, najstarijem klubu u Srbiji moraju da se poklope još neki rezultati u poslednjem kolu međudiviziskih duela.
– Meč sa Krunama biće naš najteži ispit do sad, jer se susrećemo sa ekipom koja je počistila sve pred sobom u dosadašnjem delu prvenstva. Ali atmosfera u klubu je odlična! U velikoj meri tome je doprinela i pobede nad favorizovanim Mamutima u prošlom kolu, kojom smo svi dodatno motivisani za predstojeći meč. Sve je moguće, a ogroman motiv za pobedu svakako je naše prvo domaćinstvo u sezoni i naravno naša verna publika. Svesni smo snage kraljevačkih Kruna, kao i da će nam njihova pojačanje iz Amerike otežati posao, ali Legija kakvu znam će se boriti do poslednjeg atoma snage i ostaviti srce na terenu – izjavio je jedan od najpouzdanijih defanzivaca kornerbek Denis Suvić.
Slično mišljenej ima i Dejan Jašćur, najproduktivniji igrač Legionara, koji je ove sezone eksplodirao i skrenuo pažnju na sebe:
„Atmosfera u klubu je nezapamćena! Svi željno isčekujemo predstojeću utakmicu i radujemo se novom nadmetanju i dokazivanju. Očekivanja… Očekivanja su jedno, a mogućnosti drugo. (smeh) Jedino maksimalnim zalaganjem svakog pojedinca možemo ostvariti povoljan rezultat. Očekujem fer i korektan odnos, kako od obe ekipe, tako i od strane sudija. Nadam se mnoštvu poena, kvalitetnih poteza, dobrom fudbalu, a neka bolji pobedi!
U sličnoj poziciji se nalaze i Grofovi iz Novog Kneževca, jer i njihov plasman zavisi od rezultata drugi timova.
– Šanse za plej of su male, ali uz malo sreće mogli bi da prođemo. Ono što uvek radimo je da gledamo samo sebe i ne opterećujemo se kalkulacijama, moramo biti svesni da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini tj. plasmanu, ali takođe odlučujemo i ostalim ekipama pre svega mislim na Inđiju. Znam samo da ćemo igrati do kraja i na pobedu  jer ipak ovo je američki fudbal i kalkulacija na terenu ne sme biti. Poželeo bih svima da odigraju fer i korektne utakmice i naravno bez povreda pa kako bude biće – rekao je Dušan Perišić predsednik KAF Grofova
Kapiten Grofova Vanja Ivošević je povodom predstojećeg meča sa Grofovima iz Zemuna rekao:
– Želimo da sezonu završimo makar sa polovičnim učinkom i pokažemo da smo pravi tim i da pokažemo da znamo da igramo lepo i napadački,  bez obzira što nismo ostvarili ambicije. Pre svega mnogo će nam značiti da se pobedom zahvalimo našoj publici na podršci tokom ove sezone, i odužimo svima koji su bili uz klub, a na njega se nadovezao defanzivni end Norbert Mihalji. – Očekujem da odigramo timski zadnju utakmicu, bez opterećenja koje sa sobom nosi plasman u plej of. Bitno nam je da pokažemo da nećemo biti lak protivnik nikome u sledećoj sezoni I da ćemo se truditi da radimo na poboljšanju.