JUG: U Mladenovcu i Nišu za prestiž

514

Obzirom da je u grupi Jug odavno sve poznato po pitanju plasmana u razigravanje, sve oči su uprte u meč između do sada neporaženi Rojal kraunsa i Kelta, dueli u Mladenovcu i Nišu igraju se za prestiž. Šumadinci na svom stadionu FK „Radnički“ dočekuju Hajlenderse iz Zemuna (15 časova).
Željko Srečković, trener Mladenovca, povodom tog meča nam je rekao:
– Iako smo lišeni važnosti, meč sa Zemuncima doživljavamo bitnim. Tabela je u grupi Jug je takva da se više ne postavlja pitanje koje će dve ekipe ići dalje, pa nama i Zemunu ostaje da se borimo za to utešno treće mesto. Kao što sam i ranije govorio, a pokazalo se u predhodna dva kola, forma Mladenovca se kasno podigla. Splet nesrećnih okolnosti nas je omeo da od početka godine pružimo kvalitetnije partije. U poslednja dva meča, pokazali smo stabilnost pre svega. Tu smatram činjenicu da smo od početka utakmica protiv Niša i Požarevca u potpunosti kontrolisali rezultat.
Što se tiče Gorštaka, trener Forestlendersa ističe:
– Gledao sam mečeve našeg prestojećeg protivnika, dosta su napredovali u odnosu na predhodnu godinu. Očekujem veliku borbu i naravno pobedu. Sa strane pripreme meča uradio sam sve što je do trenera, tako da ostaje da vidimo da li će trenerske minijature odrediti tok meča ili presuditi veća želja jednog od timova. To govorim, jer velike razlike u kvalitetu igrača naša dva tima nema. Uz letnji dan koji se očekuje u nedelju, očekujem kvalitetna izdanja obe ekipe.
Vladimir Mladenov, glavni trener Gorštaka, kratko je izneo očekivanja uoči meča sa Mladenovčanima.
– Izuzetno poštujemo ekipu Mladenovca, jer igraju veoma agresivno u odbrani, uz zanimljiva formacijska rešenja u napadu, tako da će utakmica biti pravi izazov za nas. Imamo svoje male ciljeve koje ćemo pokušati da ostvarimo – da popravimo realizaciju u napadu, koja je bila poprilično loša u poslednje dve utakmice, kao i da ne dopuštamo “big plejeve”  u fazi odbrane. Ti mali ciljevi nas vode do velikog, a to je pozitivan skor na kraju sezone, za šta su nam neophodne pobede u Mladenovcu i Kneževcu.
Meč u Nišu biće prvi koji će Odmetnici iz Požarevca odigrati posle tragedije koja ih je zadesila prethodnog vikenda, kada je član prvog tima Dušan Đorić izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Autlousi će, baš kao i Nišlije, pokušati da u teškom trenutku dođu do prve pobede u sezoni.
Meč u Nišu biće prvi koji će Odmetnici iz Požarevca odigrati posle tragedije koja ih je zadesila prethodnog vikenda, kada je član prvog tima Dušan Đorić izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Autlousi će, baš kao i Nišlije, pokušati da u teškom trenutku dođu do prve pobede u sezoni.
– U ovim teškim trenucima za naš klub i za sve naše igrače i funkcionere, kada smo ostali bez igrača, prijatelja i druga, želim da napomenem da ova priprema za meč nije ista kao i sve druge. Treninzi se odrzavaju, ali atmosfera nije ista nikako. I pored toga Odmetnici ce želeti da pobede u Nišu i tu pobedu posvete dojučerašnjem drugu. U svakom slučaju Požarevljani su uvek davali sve od sebe, pa će tako, ako ne i izraženije biti i ovog puta. Nismo imali sjajnu sezonu, ali usponi i padovi su deo ovog sporta, koji je kod nas još u povoju. Nadamo se da će naši juniori sa nekoliko iskusnih igrača odigrati meč na zavidnom nivou i boriti se do kraja. Takođe, želim da se ispred kluba, zahvalim svima na podršci u ovim teškim trenucima.