SEVER: Spartanci love Mamute

533

Kikinđani sa druge pozicije mirno čekaju gostovanje ranjenim Spartancima iz Subotice u nedelju (16,30 časova) na stadionu „Bratstvo”. Bolan poraz od Legionara u prošlom kolu, ostavio je traga na Subotičanima, pre svega zbog dva loma ruke zbog čega ni u ovom meču neće biti kompletni.

– Nismo dugo razmišljali o tom porazu, iako smo u tom meču, pored problema sa povredama, potpuno loše igrali kako u odbrani, tako i u napadu. Sada nam na noge dolaze Mamuti, ekipa koja je prošle godine već pokazala mnogo, ali ćemo učiniti sve da pokušamo da se približimo još jedan korak ka gornjem delu tabele – rekao je raningbek Subotičana Danijel Vojnić.

Ova dva tima su do sada odigrala smo jedan međusobno duel i to prošle sezone u Kikindi. Tada su Spartanci ubedljivo pobedili 34:13. Međutim, to je bila prva utakmica koju su Mamuti ikada odigrali u Kikindi, pa će sada pokušati da se prikažu u lepšem svetlu protiv Subotičana.

Nemanja Erdeljan, veoma zapaženi hvatač Mamuta u dosadašnjem delu sezone, je o meču sa Spartancima rekao:

– U ovu utakmicu ulazimo motivisani pobedom nad Inđijom. Ubeđen sam da će ekipa dati svoj maksimum i da ćemo uspeti da nastavimo dobru igru kao i do sada. Pobedom bi sigurno uvećali šanse da se nadjemo u plejofu, a o porazu ne volimo da razmišljamo pre utakmice. Mislim da imamo realne šanse za mesto u plej ofu, što smo dokazali u prethodnim utakmicama.

Fri sejfti Robert Renji takođe se nada trijumfu u Subotici:

– Očekujem tvrdu utakmicu sa malo poena, jer obe ekipe imaju jaku odbranu. Potajno se nadam prvoj pobedi u gostima, koja bi nas još više približila plej ofu. U slučaju poraza ostaje nam da “u svojoj kući” pobedimo, jer će nam ta pobeda biti i više nego potrebna. U Suboticu idemo spremni i oprezni, jer dobro poznajemo kvalitete Spartanaca.