Meč sezone Zmajeva i Pantera

524

Predstojeći meč koji će na stadionu sa veštačkom travom na Adi Cigalniji (nedelja, 17h) odigrati beogradski Plavi Zmajevi i Panteri iz Pančeva ima dvostruki značaj za ove dve ekipe. Razlog je jednostavan, igra se za dva takmičenja, jer osim što se računa u okviru divizije Centar Superlige Srbije, uticaće i na tabelu regionalne Interlige u kojoj učestvuju ova dva tima.
Oba tima imaju identičan skor u dosadašnjem delu sezone. Skor 3-1 u domaćem šampionatu i 1-0 u Interligi. Posle nedeljnog susreta, to više neće biti slučaj, pa ofanzivni koordinator Zmajeva Nemanja Novaković uoči ovog susreta kaže:
– Utakmice između Zmajeva i Pantera su skoro uvek bile dramatične i neizvesne pa očekujem da će tako biti i ovog puta. Smatram da je ekipa iz Pančeva ove godine po snazi najsličnija naštoj ekipi što se može videti na osnovu dosadašnjih rezultata. Pošto smo bili prilično desetkovani u predhodne dve utakmice, raduje me činjenica da se neki igrači vraćaju na teren. Očekujem da će tribine na Adi Cigalniji biti popunjene i da će publika moći da uživa u još jednoj uzbudljivoj fudbalskoj predstavi. Naravno, verujem u pobedu svog tima.
O značaju meča govori ispred Zmajeva i  Nikola Davidović:
– Za nas je ovo meč sezone! Od njega nam zavisi plasman u plej of Superlige, ali i Interlige. Isto je i Pančevcima, što govori da će meč biti odličan i da možemo da očekujemo bespoštednu borbu. Nadamo se da će svi igrači biti spremni iako se nekoliko igrača žali na povrede. Tokom prošlog vikenda u Somboru nas je zahvatilo očajno vreme i izuzetno teški uslovi za igru, pa je to bila fizički veoma teška utakmica. Ipak, nadam se da ćemo biti 100 odsto spremni za Pančevce.
Višegodišnje rivalstvo ova dva tima čini ovaj meč još značajnijim i zanimljivijim za gledanje. Zato se u slučaju lepog vremena može očekivati velika poseta, naročito kada se zna da Pančevce često na gostovanjima prate njihovi navijači.
– Činjenica da se ovaj meč računa u oba takmičenja koja igramo daje mu specifičnu težinu. Pobedom obezbeđujemo treće mesto u nacionalnom takmičenju, kao i dobre izglede za domaćinstvo u polufinalu Interlige. To je i za nas meč sezone. Zmajevi imaju prednost domaćeg terena i bolji skor u međusobnim duelima. Obe ekipe su u pobedničkoj seriji a svi dosadašnji susreti su bili više nego neizvesni. U sezoni u kojoj gotovo da nemamo odmora standardno u mečeve ulazimo oslabljeni neigranjem nekolicine startera, ali raduje povratak startnog kvoterbeka Milenkovića. Prema do sada prikazanom obe ekipe imaju dosta tvrde odbrane tako da verujem da će ekipa koja se bude bolje branila pobediti u nedelju .- rekao je trener Pančevaca Predrag Durlić-Vujić.