CENTAR: Nema poraženih, pobeda Aleksandra!

628

Kragujevac Wild Boars – Čačak Angel Warriors 55:32 (14:0, 21:2, 14:8, 7:22)

Stadion: FK „Sušica“. Gledalaca: oko 200. Kretanje rezultata: 7:0 Sten Bedvel pas 16 jardi ka Filipu Nedeljkoviću, Nebojša Božanić PAT. 14:0 Bedvel pas 55 jardi ka Brajanu Pejtonu, Božanić PAT. 20:0 Bedvel pas 24 jarde ka Aleksandru Ristiću. 20:2 sejfti. 27:2 Džeremi Pejton vraćanje intersepcije 65 jardi, Srđan Ružić PAT. 34:2 Bedvel pas 8 jardi ka Ivanu Pavloviću, Božanić PAT. 41:2 Ristić trčanje 44 jarde, Božanić PAT. 48:2 Bedvel pas 4 jarde ka Ognjenu Nikoliću, Ružić PAT. 48:10 Đorđe Avramović pas 11 jardi ka Vladimiru Tanoviću, pretvaranje za dva poena. 48:18 Avramović pas 15 jardi ka Miloradu Živkoviću, pretvaranje za dva poena. 55:18 Mihailo Novaković trčanje 10 jardi, Božanić PAT. 55:24 Mirko Slavković trčanje 2 jarda. 55:32 Avramović pas 8 jardi ka Tanoviću, uspešno pretvaranje za dva poena.
U četvrtom kolu Superlige u američkom fudbalu Divlji veprovi iz Kragujevca, savladali su Anđeoske ratnike iz Čačka rezultatom 54:32. U reprizi prošlogodišnjeg finala, Kragujevčani su nastavili sa ubedljivim partijama i već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika.
Ova utakmica je bila posebna i po tome što je sav prihod od prodatih karata poklonjen Aleksandru Prijoviću, mladom Kragujevčaninu kojem je potrebna operacija u Nemačkoj. Pored uprave Veprova koja je donirala prihod od prodatih karata, veliko srce su pokazali i igrači Veprova, ali i igrači Čačka, koji su sakupili novac i uručili Aleksandru.
Aleksandru je pripala čast da na početku utakmice baci novčić, a Anđeoski ratnici su izabrali da ispucaju loptu.
Već na početku utakmice, Čačani su izveli onsajd kik i uzeli loptu. Ipak, odbrana Kragujevčana ih je zaustavila u prvom napadu na utakmici. Napad Kragujevčana je imao malih poteškoća na startu, ali čim su pronašli ritam, Sten Bedvel pronalazi Filipa Nedeljkovića koji postiže prve poene na utakmici – 7:0 (PAT Božanić). Bedvel je i danas nastavio da rešeta protivničku odbranu, a sada je uposlio Brajana Pejtona koji postiže novi tačdaun za Veprove – 14:0 (PAT Božanić).
U drugoj četvrtini, prve poene postigao je Aleksandar Ristić, nakon trčanja po desnoj strani – 20:0. Iako je ekstra poen Božanića bio dobar, sudije su rekle da je on promašio tako da su Veprovi ostali bez ekstra poena. Sledeći napad Kragujevčana počeo je malo ispred njihove end zone, a nakon lošeg snepa, Čačani su uspeli da pokupe loptu i da postignu sejfti – 20:2. To naravno nije omelo Džeremi Pejtona da u sledećem posedu lopte postigne svoj prvi tačdaun na utakmici nakon pasa Bedvela – 27:2 (PAT Ružić). Na samom kraju poluvremena, Bedvel pronalazi Ivana Pavlovića koji postavlja konačan rezultat na poluvremenu – 33:2 (PAT neuspešan).
U drugom poluvremenu, Kragujevčani nastavljaju meč bez braće Pejton, a Aleksandar Ristić ponovo postiže tačdaun nakon sjajnog trčanja – 40:2 (PAT Božanić). Sledeći napad Kragujevčana donosi nove poene nakon pasa Bedvela ka Ognjenu Nikoliću – 47:2 (PAT Ružić). Odbrana domaćih je u daljem toku meča uzela zasluženi predah, a mesto ključnih igrača zauzeli su manje iskusni prvotimci. Čačani u ovome pronalaze priliku i postižu prvi tačdaun, kao i pretvaranje za dva poena – 47:10.
Umesto prvog kvoterbeka i trenera Veprova, Stena Bedvela, u igru je ušao Stefan Stefanović, mladi kvoterbek juniorske reprezentacije. U sledećem posedu, Čačani uspevaju da postignu još jedan tačdaun i da ponovo osvoje dodatna dva poena – 47:18.
Na početku četvrte četvrtine, trkač Veprova, Mihailo Novaković, promešao je odbranu Čačana i postigao tačdaun – 54:18 (PAT Božanić). Napad Čačana pokušava da ponovo postigne poene ali ih je u tome sprečio sjajni defanzivni bek Veprova, Darko Cvetković, koji je presekao pas kvoterbeka Čačka. Ipak, napad Veprova nije imao baš puno sreće. Stefanović je bacio sjajan pas za tačdaun ka Branku Đurišiću ali ta akcija je poništena zbog holdinga ofanzivne linije. Ratnici ponovo uspevaju da postignu tačdaun ali ovoga puta nisu uspeli da pretvore za još dva dodatna poena – 54:24. Poslednje poene na utakmici postižu ponovo Ratnici i to nakon velike greške sudijskog tima koji je prekinuo igru nakon očiglednog fambla Čačana ispred end zone. Kragujevčani su pokupili loptu ali je akcija već bila prekinuta tako da su Ratnici imali još jednu priliku ispred end zone koju su iskoristili. Konačan rezultat na kraju utakmice je 54:32 za Divlje veprove.
Mali Aleksandar Prijović, koji je sa svojom porodicom posmatrao utakmicu, bio je oduševljen igrom svog omiljenog tima, a na kraju je usledilo i slikanje sa igračima. Veprovi su pokazali koliko srce imaju ali moramo se zahvaliti i Anđeoskim ratnicima što su svojim donacijama pomogli našem sugrađaninu.