JUG: Bitke u Kraljevu i Mladenovcu

465

Tokom narednog vikenda biće odigrane dve zaostale utakmice 3. kola divizije Jug, u kojima će se igrati: Kraljevo Rojal kraunsi – Požarevac Autlousi i Mladenovac Forestlendersi i Niš Imperatori.
Pri meč zakazan je za 15 časova u subotu,  u Kraljevu, gde će na Atletskom stadionu domaći Kraunsi pokušati da nastave pobednički niz i pridruže se Keltima na deobi prve pozicije divizije Jug.
Pobeda Kraljevčana u predstojećoj utakmici značila bi još jedan korak ka plej ofu. Kraljevske Krune su ekipa koja se za sada odlikuje sa najviše postignutih poena, a najmanje primljenih poena u svojoj diviziji, čime su istakli kandidaturu da na prvoj poziciji ostanu do kraja prvenstva.
Posle isteka suspenzije, zbog zbog koje je propustio utakmicu protiv Niša, u tim se vraća vajdrisiver Džeremi Braun koji će sigurno još više podići nivo igre domaćina. Kraljevo inače raspolaže velikim korpusom dobrih hvatača.
Jedan od najboljih vajd risivera Kruna, Stefan Đurić pred susret sa Outlaws timom kaže:

– U ovu utakmicu ulazimo osokoljeni ubedljivim pobedama u prva dva kola. Očekujem pobedu i u utakmici sa Požarevcem, jer smo svi naporno trenirali i spremali se da održimo isti tempo igre kroz celu ligu. To znači da smo spremni da izvučemo pobedu iz svake utakmice.
Posle dva poraza gostima je neophodna prva pobeda i pokušaće da je zabeleže na terenu pored Ibra.
– U prva dva kola smo poraženi kod kuce pa nemamo pravo da pretimo. Isto tako moramo da odigramo hrabro u Kraljevu, bez predaje. Prošle godine smo ih dobili u produžetku, ali sa pojačanjima oni su potpuno nova ekipa. Naši juniori se polako u sve vecem broju priključuju seniorskom timu i u tom pogledu smo potpuno zadovoljni, atmosfera na treninzima je odlična, organizacija u klubu na zavidnom nivou. Želimo da se nadigravamo, ali opet moram da pomenem izostanak nekoliko glavnih igrača, medju kojima je i kapiten napada kvoterbek Dragoljub Gunić. Zato idemo u Kraljevo potpuno rastereceni imperativa pobede. Krune jesu favoriti, ali Odmetnici nemaju sta da izgube u subotu – rekao je Milan NIkolić, predsednik Odmetnika.
U nedelju će se, takođe od 15 časova, u naselju Drapšin, sastati Forestlendersi i Imperatori iz Niša. Obe ekipe su loše startovale, a u ovom meču potražiće priliku za prvu pobedu u ovoj sezoni. Željko Srećković, defanzivni koordinator tima povodom ovog meča je rekao:
– Sezona je krenula loše, kako nama, tako i ekipi Niša. Praktično, već sada u 3. kolu više nemamo prava na grešku i moramo da pobedimo, ako želimo da zadržimo mogućnost, pa makar i teoretsku da se nadjemo u prve tri ekipe na kraju ligaškog takmičenja. Posle našeg meča, tu mogućnost imaće samo jedna ekipa.
Mladenovčani su uoči sezone imali dosta problema sa prostorom za treniranje, koji su ih koštali konitnuiteta u januaru. Osim toga, neki pregovori oko pojačanja su se izjalovili, a pojedini igrači su otišli u penziju u februaru.
– Sve nas je to jako poremetilo. Tek nakon meča sa Kraljevom uspeli smo da uvidimo taktičke greške i promenimo zaduženja igrača kako bi smo od njih izvukli najbolje. Protiv Jagodine osetio se veliki pomak, ali sve to nije bilo dovoljno da se dobije utakmica. Trenutno nismo bili ekipa koja je sposobna da se bori sa kvalitetom koji nose američki igrači u timovima naših protivnika, a pokazalo se da smo u prva dva kola išli na najjače i oba puta u gostima. gostovanja. Ali, to je sport. Rad leči sve, tako da smo pauzu do meča sa Nišem iskoristili da podignemo intezitet treninga, odradimo što više učionice i posvetimo dosta vremena individualnom radu sa igračima. Mislim da i pored uvodnih poraza ekipa napreduje a da igrači sve bolje funkcionišu kao tim. Očekivanja su nam ista kao i u predhodnim utakmicama, jedino što nas interesuje je pobeda. Na domaćem terenu to daje i određenu dozu obaveze, ali nema razloga da se oseća pritisak. Više nemamo presiju rezultata i tabele, sada igramo za obraz i želimo da pokažemo iz meča u meč da svaka ekipa koja igra protiv nas, moraće jako da radi kako bi nas dobila.