Micah Mobley prvi Amer Indijanaca

519

Na meču u Kikindi, ekipa iz Inđije imala je u svom timu veliko pojačanje koje ovom prilikom i predstavljamo. Dvadesetšestogodišnji Majka Mobli (Micah Mobley), raningbek i vajdrisiver iz Sjedinjenih Američkih Država (Nju Džersi) i prvi igrač iz te zemlje i sa takvim iskustvom u Indijancima. Mobli će predstavljati pravo osveženje napadu Indiansa koji ove sezone pruža partije ispod svojih mogućnosti.
Već nakon prvog treninga se videlo da se radi o veoma brzom igraču sa velikim mogućnostima koji veoma profesionalno pristupa treninzima. Njegov prvi nastup protiv ekipe iz Kikinda obeležilo je nekoliko sjajnih trčanja od više desetina jardi, ali njegov doprinos igri Indiansa se tek očekuje u narednim mečevima.
O svojim očekivanjima o putu u Srbiju i igri u „Indiansima“ kaže sledeće:
– Moj dolazak u Inđiju je do sada bio iznad  očekivanja. Igrači kao i ljudi u gradu su više nego ljubazni i čine sve da se osećam kao kod kuće.  Moja očekivanja i cilj dok sam ovde su da napredujem zajedno sa timom kao i da pomognem igračima da podignu nivo razumevanja igre. Takođe želim da iskoristim boravak u Srbiji kao šansu za prolaz u jače lige kako u Evropi tako i u SAD (NFL, CFL ili neke od drugih profesionalnih liga koje postoje u SAD). Tim je veoma mlad, motivisan i svi igrači su spremni da uče i postanu bolji što mi se veoma sviđa i nadam se da će moj boravak ovde kao i znanje koje imam pomoći timu da postane bolji i ostvari svoje ciljeve za ovu sezonu.
Veliku pomoć u dovođenju Moblija Indijanci su imali od Opštine Inđija, koja mu je omogućila smeštaj u savremenom sportskom centru u fudbalskog kluba Inđija u kome se nalazi zajedno sa fudbalerima Inđije i rukometašicama Železničara.
Inače, karijera Moblija je počela na univerzitetu Montana 2003 god. i nastavila se u više različitih poluprofesionalnih i profesionalnih ekipa u kojima je igrao i arena fudbal zadnjih 5 sezona.
Koledž: University of Montana Western (2003,04), CFL workouts (2005,2006,2007), semi-pro:2005 South Jersey Jaguars, Pro: 2007 Training Camp Reading Express: IFL, semi-pro:2007 Newark Saints, Pro: 2008 Training Camp Billings Outlaws : IFL, semi-pro:2008 Conshohocken Steelers, semi-pro:2008 Conshohocken Steelers, Pro : 2009 Training Camp Odessa Roughnecks: IFL. Semi-pro:2009 Philadelphia Panthers, Pro : 2010 Arctic Predators AIFA, Pro: 2011 Dayton Silverbacks CIFL.