Vojvode se uzdaju u tradiciju

561

Klub američkog fudbala Novi Sad Djuks u prvom meču 3. kola Superlige Srbije u američkom fudbalu dočekuje ekipu Divljih veprova iz Kragujevca, koja je u seriji velikih uspeha na početku ove sezone. Naime, Šumadinci su u tri do sada odigrana meča sva tri puta bili uspešni, pobedivši pritom i večitog rivala Vukove iz Beograda u Kragujevcu, ali i Blu devilse u Hohenemsu, čime su izborili plasman u polufinale EFAF kupa.

Ipak, iako javnost ulogu favorita daje Kragujevčanima, Novosađani se uzdaju u tradiciju dosadašnjih duela, koja je na njihovoj strani. Naime, u ova dva tima su se u istoriji takmičenja sa opremom od 2005. godine sastali pet puta i svaki put su slavile Vojvode. Dešavalo se to čak i kada su Kragujevčani važili za apsolutne favorite, a kasnije i osvajali titulu prvaka Srbije. Ipak, ova dva tima se nisu sastajala od 2008. godine.

– Posle furioznog početka protiv ekipe Sombora, kao i više nego ubedljive pobede protiv Vukova, Kragujevac je pokazao da je u ovom trenutku možda i najdominantnija ekipa u Srbiji, ali tradicija je na našoj strani. Oslanjamo se pre svega na našu igru, našu odbranu i verujemo da će konačno proraditi i naš napad – rekao je Igor Stanišić, predsednik Djuksa.

Biće ovo duel najbolje odbrane i najjačeg napada u prva dva kola. Kragujevčani su prosečno postizali 64 poena, dok je tim iz Srpske Atine dozvolio ukupno samo 12 poena u prva dva kola.

– Moto naše ekipe je da svaku predstojeću utakmicu odigramo kao najbolju u sezoni, tako da se to treba očekivati i u Novom Sadu. U ranijim mečevima Djuksi su izlazili iz duela kao bolji, tako da je na nama da srušimo negativnu tradiciju. Borsi su napredovali, što je timu najvažnije, pa posle sjajne pobede u Austriji svi na nas gledaju kao favorite, što moramo na terenu da opravdamo. Očekujem sjajnu borbu, kao i na ranijim utakmicama ove dve ekipe, ali očekujem pobedu jer verujem u svoj tim – rekao je Đorđe Timotijević, igrač Veprova.

Utakmica između Djuksa i Divljih veprova igra se na stadionu FK „Kabel“ u subotu, sa početkom od 14 časova.