Klečani preuzeli čelo, Juhas šokirao Indijance

527

Inđija Indians – Subotica Spartanci 21:28 (7:14, 0:7, 0:7, 14:0)
Stadion: OŠ „Jovan Popović“. Gledalaca: oko 220.
Semafor: 0:7 Čaba Juhas pas 65 jardi ka Ratku Sekickom, uspešan PAT. 0:14 Čaba Juhas, trčanje 7 jardi, Daniel Vojnić Hajduk uspešan PAT. 7:14 Ivan Prskalo trčanje 55 jardi, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT. 7:21 Čaba Juhas trčanje 1 jard, Daniel Vojnić Hajduk uspešan PAT. 7:28 Daniel Hajduk Vojnić trčanje 55 jardi, Daniel Hajduk Vojnić uspešan PAT. 7:28 Ivan Prskalo trčanje 15 jardi, Vladimir Dimitrijević uspešan PAT. 21:28 Ivan Prskalo trčanje 1 jarda; Vladirmir Dimitrijević uspešan PAT.

Pred oko 200 gledalaca Indiansi su opet nervozno započeli meč i već posle dva drajva Spartanaca gubili sa 14:0. Odbrana Indiansa nikako nije uspela da izađe na kraj sa sjajnim kvoterbekom Subotice Čabom Juhasom koji je pored odlične pas igre postigao i dva tačdauna.
Napad Indiansa je napravio veliki broj grešaka tokom celog meča, koje su ih sprečavale da poentiraju i pored dobre igre. Najraspoloženiji igrač Indiansa je bio Ivan Prskalo koji je postigao tri tačdauna. Iako su rano postigli vođstvo igrači Subotice su takođe pravili veliki broj faulova.
Senku na meč je bacilo izuzetno nesportsko ponašanje ekipe Subotice na čelu sa glavnim trenerom, koja je nakon završenog meča pokazala manjak sportskog duha, fer pleja i uobičajenog poštovanja prema protivniku napustila teren odbivši da se pozdravi sa protivnikom. Takođe, utakmicu su obeležili i dva isključena igrača Subotice i jednog Inđije.

Klek Knights 2 2 0 64:20
Novi Kneževac Grofovi 2 1 1 62:42
Inđija Indians 2 1 1 35:41
Kikinda Mammoths 2 1 1 42:56
Subotica Spartanci 2 1 1 48:63
Sirmium Legionaries 2 0 2 13:42

Klek Knajts – Kikinda Mamuti 22:0 (8:0, 0:0, 6:0, 0:0)
Stadion: Mala Amerika. Gledalaca: oko 300. Semafor: 8:0 Milanović pas 30 jardi, uspešno pretvaranje za dva. 14:0 Lazar Sporin trčanje 1 jard, neuspešan PAT. 21:0 Sporin hvatanje 35 jardi, Sporin pretvaranje za dva.

U utakmici drugog kola SAAF Superlige 2011, divizija Sever, Vitezovi iz Kleka su posle trijumfa u Interligi, uspeli da savladaju i nezgodnu i prilično borbenu ekipu Mamuta iz Kikinde. Ova utakmica u Zrenjaninu je predstavljala derbi ovog kola divizije Sever, a odigrana je u lošim vremenskim uslovima, pre svega za pas igru, jer je duvao jak vetar koji je ometao igrače oba tima. Ipak, i po takvom vremenu oko 200 gledalaca je posmatralo ovu utakmicu, u kojoj se domaćin bolje snašao i uspeo da zabeleži bitnu pobedu.
Da će ovo biti pravi derbi videlo se još u prvoj četvrtini, u kojoj su gosti bili nesto nadmoćniji, a čak su uspeli i da postignu TD koji je poništen zbog holdinga. Domaći tim čitavu prvu deonicu nije uspeo da uspostavi svoju igru, što zbog već pomenutih uslova što zbog dobre odbrane gostiju, koja nije dopustila Vitezovima da postignu poene.
Ipak, početkom druge četvrtine, posle lepog drajva Vitezovi su ipak upeli da slome otpor gostiju i da povedu na ovom meču. Loptu u protivničkog end zoni je uhvatio WR Bojan Milanović posle pasa od 17 jardi QB Lazara Sporina. Usledila je i uspešna konverzacija za dva poena, u kojoj je isti tandem domaćih jos jednom poentirao za vodjstvo Vitezova od 8:0.
Do kraja poluvremena su odbrane oba tima dobro funkcionisale i nisu protivnicima dozvoljavale da ih ugroze. Ista slika viđena je i u nastavku, kada su takodje tokom cele trece čevrtine odbrane bile bolji deo tima, te se rezultat nije menjao.
Odluka o pobedniku morala je da padne u poslednjem periodu, a do nje su dosli Vitezovi koji su uspeli da već na početku poentiraju. Tačdaun je postigao QB Vitezova Lazar Sporin koji je istrčao 4 jarda i to pošto je uradio odlican fejk trčanja sa svojim raning bekom, na kojeg je krenula većina odbrambenih igrača Mamuta, a onda lagano istrčao na drugu stranu – 14:0. Tada su i igrači Kikinde počeli da padaju, te su Vitezovi uspeli jos jedanput da poentiraju. Za to se pobrinuo TE Vitezova Miroslav Sporin koji je uhvatio pas od 18 jardi za nove poene domacina. Posle uspesnog pretvaranja za dva poena, kad je ponovo QB Vitezova Lazar Sporin utrčao u end zonu protivnika, na skor isti način kao kod prethodnog TD Vitezova, rezultat je glasio 22:0 za domaće. To je bio i konačan rezultat ovog meča, koji je protekao u fer i sportskoj igri dva rivala koji se dobro poznaju, medjusobno izuzetno uvazavaju i poštuju i koji zaslužuju sve čestitke za prikazano.
Trener Vitezova Željko Đajić je posle meča istakao:
Obzirom da dobro poznajem ovu ekipu Mamuta i dosta njihovih momaka koji su mi i prijatelji, ja sam i pre meča znao da nas očekuje zanimljiva utakmica i da nam neće biti lako. Mi smo pre svega na iskustvo i dobrom odbranom, koja je zaustavila sve pokušaje rivala, uspeli da dobijemo ovu utakmicu. Naravno napad je pružio koliko je mogao s obzirom na vremenske prilike, postizao je poene u pravom momentu, kad je to trebalo da se učini. Što se nas tiče, okrćemo se novim izazovima, a vec u subotu imamo novu utakmicu u kviru Evro-Interlige u kojoj želimo da nastavimo seriju pobeda.
MLB Vitezova Luka Škorić je rekao:
– Bila je ovo odlična utakmica za nas, nova pobeda, do koje smo došli malo teže. Ja kao odbranbeni igrač moram biti zadovoljan kako smo danas odigrali u odbrani, jer nismo primili nijedan poen. Takođe, pohvalio bi celu odbranu zbog toga. Čestitam Mamutima na fer i korektnoj igri tokom celog meča, borili su se koliko su mogli.


Novi Kneževac Grofovi – Sremska Mitrovica Legionari 28:0 (0:0, 12:0, 0:0, 16:0)
Stadion: FK Obilić. Gledalaca: oko 100. Semafor: 6:0 Dobrosav Manić pas ka Nebojši Mitroviću, neuspešan PAT. 12:0 Manić pas ka Mitroviću, neuspešan PAT. 20:0 Nebojša Kanjižaj vraćanje intersepcije 35 jardi, Manić pretvaranje za 2. 28:0 Balša Tamaš vraćanje intersepcije 18 jardi, Kanjižaj ka Mitroviću pretvaranje za 2.