Ignjatovski doneo trijumf Panterima

544

Pančevo Panters – Novi Sad Djuks 12:10 (0:3, 6:7, 0:0, 6:0)

Stadion: „Mladost“. Gledalaca: oko 400.
Semafor: 0:3 Srđan Stanojev fild gol 27 jardi, 0:10 Zoran Kosanović trčanje 4 jarde, Stanojev PAT, 6:10 Vojislav Milenković pas ka Ivanu Ilijevkom 3 jarde, 12:10 Slobodan Ignjatovski trčanje 2 jarde.

Utakmica je odigrala po lepom vremenu pred oko 400-500 gledalaca u sjajnom ambijentu koji su priredili domaći navijači. Utakmica je počela sjajnim kick-off vraćanjem Ilijevskog za 51jardi i Panteri su odmah na startu bili duboko u protivničkoj polovini. Međutim, odbrana Novosađana, koja je u prvom kolu zadržala Zmajeve na nuli, uspela je da brzo zaustavi napad Pančevaca, a kasnije i da sa sjajnim pasom na tajtenda Bajčetića dođu unutar 10 jardi Pantera.
Ipak, odbrana Pantera je zaustavila sve pokušaje gostiju koji su morali da se zadovolje fild golom Srđana Stanojeva. Posle toga viđeno je po dva drajva gde su napadi brzo izlazili sa terena, a odbrane dominirale na obe strane. Posle jednog takvog drajva Djuksi su puntovali loptu, a Ilijevski je muff-ovao loptu do koje su došli igrači Novog Sada i vratili je u end zonu Pantera (Zoran Kosanović vraćanje fumble-a za 25 jardi).
Posle rezultata 0:10 na semaforu napad Pantera, kao po običaju, pali motore i polako počinje da osvaja jarde, ali pravu priliku za dobru poziciju dobija tek kada je DT Goran Agović pokupio jedan fumble na 30 jardi od protivničke end zone. Samo par akcija trčanja i jednim pasom pantri dolaze na 3 jarde od endzone i kvoterbek Vojislav Milenković nalazi hvatača Ivana Ilijevskog za prve poene na kontu domaćina. Tim rezultatom se i završilo prvo poluvreme.
U trećoj četvrtini odbrane opet dominiraju na terenu i lopta je uglavnom bila na sredini terena. Ipak krajem treće deonice mladi kvoterbek Milenković je morao da napusti igru zbog povrede i na scenu stupa džoker pančevaca kvoterbek Ivan Kosanović. Sa par dobrih trčanja i odličnim pasom na Ilijevskog za preko 25 jardi uspeva da dovede domaći tim pred samu end zonu protivnika. Već u sledećoj akciji RB Slobodan Ignjatovski uspeva da unese loptu u end zonu i tako dovede Pantere do željenog vodjstva.
To je inače bila i poslednja akcija u trećoj četvrtini, a ostatak meča nije doneo promenu rezultata. Gosti su pokušavali trčanjem i kratkim pasovima uglavnom na hvatača Kuzmanovića da osvajaju teren, a odbrana domaćina je odolevala svim naletima.
Sa druge strane napad Pantera je uglavnom trošio vreme trčeći i na manje od dva minuta do kraja uspeo sjajnim trčanjem raningbeka Dejana Jovanovića da osvoji prvi daun koji je značio i kraj utakmice pošto su gosti u međuvremenu već ostali bez timeouta.
Bojan Milić, trener Pančevo Pantersa, je posle utakmice izjavio:
– Posle prvog kola znali smo da će nam odbrana protivnika mnogo više glavobolje zadati nego njihov napad i tako je i bilo na utakmici. Naša odbrana je odradila dobar posao i dozvolila protivnicima da postigne samo jedan FG. Sa druge strane, napad je igrao strpljivo i lagano osvajao teren a takvom igrom došla su i dva TD-a u drugoj i trećoj deonici meča. Ulazak QB-a Kosanovića je dodatno osvežilo napad i ubrzo posle toga smo poveli i držali loptu smireno u poslednjem delu meča i mirno ga priveli kraju. Sama utakmica je odigrana u fer i korektnoj igri na obe strane i iako nije sve sjajno funkcionisalo i našoj igri zadovoljan sam rezultatom. Uspeli smo da pobedimo jedan dobar tim i da upišemo prvu pobedu u sezoni. U naredne dve nedelje nas očekuju još dva teška susreta protiv Cowboys-a iz Budimpešte u Inter ligi i Angel Warriorsa iz Čačka u SLS i nema puno vremena za slavlje.