POČINJE SEZONA: Odmetnici testiraju keltske Amere

475

Na otvaranju prvenstva Superlige Srbije – divizije Jug, u verovatno najzanimljivijem meču prvog kola divizije Jug, na Požarevackom hipodromu se u subotu 26.marta od 14h sastaju Požarevac Autlousi i Jagodina Kelti. Posle teških i napornih zimskih priprema u Požarevcu su sve spremili za spektakl.

Sa druge strane biće ekipa Jagodina Keltsa, koja se po prvi put u istoriji pojačala sa dva pojačanja iz SAD Tajronom Gordonom i Čensom Garnerom.

– Činjenica da su Jagodinci doveli dva iskusna američka igraca nam ne da za pravo da pretimo, ali mi verujemo u ovaj tim. Imamo dosta novih igrača iz juniorskog tima, ali će nosioci igre i dalje biti oni najiskusniji. Na našem terenu igramo i pa prihvatamo ulogu favorita zbog čega očekujemo pobedu – rekao je Milan Vuletić, trener defanzivne linije Odmetnika.

Kapiten Požarevljana Nikola Kontić se slaže sa svojim trenerom, a pored zajedničkog poziva sugrađanima da ih bodre, i dodaje:

– Prvi meč je uvek najbitniji i zato moramo potpuno skoncentrisani ući u njega. Želja za igranjem posle duge pauze je neopisiva, jedva čekamo prvi snep. Igraćemo jako kao i uvek do sad. Poraz ne dolazi u obzir. Ne interesuju nas njihovi Amerikanci, igraćemo našu igru, a ja mogu da obećam jednu novu, neprobojnu odbranu Odmetnika.

U Zemunu, na terenu OŠ „Sutjeska“, u nedelju, 27. marta sa početkom u 14h, Gorštaci iz Zemuna ugostiće Imperatore iz Niša. Gorštaci su odnedavno postali Zemunski klub američkog fudbala što je izazavalo veliko interesovanje zemunske publike pa očekuju dobar odziv publike na samom meču i tokom cele sezone. U prilog tome govori i najava predsednika opštine Zemun Branislava Prostrana i njegovog zamenika Saše Ljubinkovića da će sa tribina bodriti svoj klub. Mađu navijačima naći će se i brojne poznate ličnosti na čelu sa vođom navijača, Vojom Nedeljkovićem.

Potrudili su se Gorštaci da sve protekne na najbolji mogući način, pa će himnu kluba pre početka meča otpevati mlada pevačica Aleksandra Bursać.

– Cilj nam je da se što bolje plasiramo i ubrzamo put do ulaska u prvu ligu. Mi smo najmlađi klub američkog fudbala, već poznat kao studentski i učenički klub i nastojaćemo da taj intelektualni potencijal pravilno usmerimo kroz igru i dobro postavljene vrednosti. Verujemo da ćemo opravdati podršku publike i da će se uloženi trud pokazati na terenu. – izjavio je predsednik kluba Borislav Mihajlović.

Treći meč igra se na Atletskom stadionu u Kraljevu (13 časova), na kome domaće Krune dočekuju Forestlenderse iz Mladenovca, osokoljene visokim trijmfom nad Sofija Bearsima u pripremnoj utakmici.