Imperatori ubrzavaju južnu prugu

1003

Nakon testiranja tokom oktobra i prijema većeg broja novih igrača, Imperatori iz Niša su prozivku povodom početka priprema za predstojeću Superligu Srbije, održali 1. novembra 2010. godine. Zbog velikog broja novajlija u timu, početak priprema je posvećen njihovom uvođenju u američki fudbal, sa treninzima subotom i nedeljom na otvorenom terenu, kao i teorijsko-taktičkom nastavom u učionici.

– Pored toga, akcenat je na treninzima u teretani 3 puta nedeljno. Odmah nakon novogodišnjih praznika smo uveli i kondicione treninge, čime su igrači dobili svakodnevne trenažne aktivnosti – objasnio je Aleksandar Jocić, predsednik Imperatora.

Nekoliko veterana je otišlo u zasluženu penziju. Iako je bio najavljen odlazak raningbeka Mirze Paravlića, bio je na korak od Jagodina Celtsa, on će karijeru koji će karijeru ipak nastaviti u ekipi sa “južne pruge”. Takođe, u timu je ostao i Marko Čolović, koji je takođe bio na pragu Celtsa.

– Nedavno smo se dogovorili da ipak ostane sa nama. Na poziciji raningbeka imamo još Ognjena Ilića, koji je svojim igrama u juniorskoj reprezentaciji Srbije pokazao da je sigurno jedan od najboljih i najprespektivnijih igrača na toj poziciji u zemlji. Pored njih dvojice, istakao bih još i Aleksandra Spasića (WR), Milana Lazića (WR, CB, QB), koji će biti nosioci igre Imperatora u narednim sezonama. Nažalost, tokom priprema se povredio Predrag Mladenović, od koga smo dosta očekivali na poziciji lajnbekera – objašnjava Jocić

Imperatori su rešili i pitanje novog stručnog štaba, koji će predvoditi ekipu u južnoj diviziji Superlige Srbije.

– Nismo imali dilemu prilikom odabira glavnog trenera, jer je Žarko Simović jedan od boljih stručnjaka američkog fudbala kod nas. Njemu asistiraju Đorđe Malenović kao defanzivni koordinator i kondicioni trener, Nebojša Milosavljević kao ofanzivni koordinator i Dušan Berić (DE), kao koordinator specijalnog tima. U teretani sa igračima rade prof. Nikola Šilj i Vladimir Jocić.

U septembru 2010. godine je održana izborna skupština kluba, gde je jednoglasno izabrano novo rukovodstvo: predsednik Aleksandar Jocić i članovi Upravnog odbora Aleksandar Ilić (S) (zamenik predsednika), Milan Nikolić, Marko Nikodijevič i Marko Miletić.

– Novo rukovodstvo je sebi postavilo ciljeve da podigne nivo organizacije kluba, aktivno radi na popularizaciji i afirmaciji ovog sporta u regionu, ali i da svojim učešćem podigne kvalitet takmičenja i dovede Niš na mesto koje mu pripada na mapi američkog fudbala u Srbiji.

Imperatori su iskoristili priliku da se zahvale na izuzetnoj saradnji fudbalskom klubu Donja Vrežina 2009, koji im  je omogućio da svoje treninge vikendom održavaju na njihovim terenima, dok je u toku rekonstrukcija podloge i adaptacija terena koji će u budućnosti koristiti samo Imperatori za svoje potrebe.

– Pored toga bih se zahvalio i Niškom kulturnom centru, koji nam je ustupio svoje prostorije za potrebe održavanja teorijsko-taktičke nastave i Fitnes klubu Olimp, koji nam je maksimalno izašao u susret kada su treninzi u teretani u pitanju. Svi oni su time uzeli učešće u afirmaciji i razvoju američkog fudbala – zaključio je Jocić.