Fantastična četvorka stigla u Ostin!

856

Četvorica srpskih predstavnika na utakmici u kojoj će se 2. februara Tim sveta suprotstaviti reprezentaciji Sjedinjenih američkih država, stigli su juče u Ostin, četvrti grad po veličini u američkoj saveznoj državi Teksas. Mladen Stojanović, Nemanja Lazarević, Strahinja Stepović i trener Vuk Vučković, smešteni su u objektu poznatog hotelskog lanca „Marriot“, odakle danas odlaze na prve aktivnosti u okviru svog boravka u SAD.

O 31 satu puta i dosadašnjim zapažanjima, sa lica mesta nas je ukratko izvestio Mladen Stojanović:

– Gomila pretresa, čekanja, gužvanja i nije teško podneti kada se zna da je krajnja destinacija Tim sveta. Krenuli smo oko 4h ujutru iz Budimpešte, preko Brisela i Čikaga. Prekookeanski avion je bio skučeniji od interkontinentalnog, ali smo imali sreće da je bio skoro prazan pa smo iskoristili konfor da se protegnemo na po dva sedišta.

Čekanje na čikaškom aerodromu, doneo je zanimljiv susret. Svet je baš mali:

– Sreli smo kondicionog trenera Tima sveta Nikolasa Karlsona, čoveka koji je zaslužan za naš poziv, jer je posmatrao turnir četiri nacije u Kragujevcu. Takođe, u njegovom društvu bio je trener ofanzivne linije. Rekli su nam da su oduševljeni što ćemo biti tamo, ali i da smo zaslužili poziv. Takođe, prokomentarisali su kako fudbal u Srbiji ide unapred neverovatnom brzinom, i da su time veoma iznenadjeni. Oni su imali let dosta pre nas, pa se nismo dugo zadržali zajedno.

Dolaskom u Ostin, postalo je jasno o kakvoj se organizaciji radi.

– Dočekani smo sa tablama sa našim imenima. Nedugo zatim smo ušli u novi američki džip marke “Dodge” koji nas je povezao do hotela „Marriot“. Mislim da ne treba ni da vam opisujem kakvi su u njemu uslovi. Obzirom da smo stigli 26. januara, a planirano je da ostali igrači dođu najkasnije do 27., imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i iskoristimo period do zvaničnog početka aktivnosti za kraću aklimatizaciju – istakao je Stojanović.