Vitez Sima nosilac Časnog krsta!

1195

Širom Srbije plivalo se i ove godine za Bogojavljenski Krst. Na Šumaričkom jezeru u Kragujevcu, po osmi put zaredom, održana manifestacija pod nazivom „Bogojavljensko plivanje za Krst časni“. Vitešku titulu „Nosilac Časnog krsta“ za 2011. godinu u Kragujevcu osvojio je Marko Simić, igrač Kragujevac Wild Boarsa.

Za takmičenje sam se prijavio na nagovor prijatelja, koji su već ranije bili učesnici ove manifestacije. Voda je bila hladna, ali adrenalin je učinio svoje. Teško je rečima opisati ovaj osećaj. Presrećan sam, jer je mi je ovo bio prvi put da sam plivao za Krst i za mene je ovo velika pobeda i čast – rekao je Simić po završetku trke.

Ova manifestacija, koju već tradicionalno organizuju Svebor družina ,,Šumadija”, Grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija, i ovoga puta protekla je u znaku broja 33, koji simboliše Hristove godine u trenutku raspeća. Krst je bio udaljen 33 metra od obale, a uz blagoslov episkopa šumadijskog, Jovana, u hladnoj jezerskoj vodi, za čast da prvi stignu do Krsta, nadmetala su se 33 plivača.

Marku Simiću je Časni krst svečano uručio Njegovo preosveštenstvo episkop šumadijski gospodin Jovan, a pored medalje, pripao mu je i zlatni krst, koji tradicionalno daruje zlatara „Đani“. Marko ima 28 godina, studira medicinu, igra na poziciji lajnbekera i jedan je od igrača sa najdužim stažom u klubu.