MVP Juniorske lige: Petar Goić

742

Utešna nagrada na finalnom meču Juniorske lige Srbije, otišla je u ruke Kragujevac Wild Boarsa. Naime, za najboljeg igrača proteklog šampionata izabran je vajdrisiver Petar Goić, koji je i u finalu, uz heroja Pantera Stefana Dedića, bio ubedljivo najzapaženiji akter.
– Nije uobičajeno da se MVP nagrada dodeli igraču iz poražene ekipe, pa mi je tim draže što sam izabran. Opor je ukus posle poraza u finalu, to nam je svima bilo bitnije, jer smo se žestoko borili tokom cele sezone, ali mi je drago da su baš mene izabrali za MVP-a. Drago mi je, jer sam dokazao ko sam i šta u američkom fudbalu u ovom uzrastu, a posebno jer je nagrada osvojena na mom terenu, kod kuće – rekao je Goić.
Brzi hvatač, izvanrednih fizičkih predispozicija i mekih ruku za hvatanje, pored toga što je Veprove uveo u finalni meč već više puta opisivanim hrabrim potezom u polufinalnom deulu sa Vukovima, tokom celog prvenstva bio je prva hvatačka opcija kvoterbeka Kragujevčana Stefana Stefanovića.
Goić nije po ukupnom broju postignutih tačdaunova bio najbolji u prvenstvu, ali je u sistemu napada Kragujevčana, u kome je napad bio dosta izbalansiran, a postojala žestoka konkurencija i među ostalim hvatačkim opcijama, uspeo da se istakne kao lider, prva opcija u bitnim trenucima i osvoji ubedljivo najveći broj jardi.
– Uloga lidera je najleša stvar na svetu. Meni ne predstavlja problem, nije teret, već priblilegija. To se nekako samo nametne. Bio sam svestan da će protivnički stručni štab dosta pažnje da obrati na mene, ali to je normalno. Sve što treba je da se i u takvim uslovima igrač izbori sa pritiskom.
Petar Goić je student na Građevinskom fakultetu u Nišu, amaterski se bavio manekenstvom, pa samim tim i razlog zbog čega na stadion FK „Sušica“ u Kragujevcu redovno dolazi i veliki broj pripadnica suprotnog pola. Ovu konstataciju Goić nije hteo da prokomentariše, samo se nasmejao.
Potsetimo se svih Goićevih poentiranja tokom Juniorske lige Srbije:
Finale: Kragujevac Wild Boars – Pančevo Panthers 31:32
12:7 Stefanović pas 18 jardi ka Petru Goiću.
Beograd Vukovi – Kragujevac Wild Boars 20:21
20:13 Stefan Stefanović pas 40 jardi do Petra Goića.
20:21 Stefan Stefanović trčanje 2 jarda, fake extra point, Petar Goić uspešan za dva poena.
Kragujevac Wild Boars – Mladenovac Forestlanders 21:7 (0:0, 7:0, 8:0, 6:7 )
21:7 Stefan Stefanović pas 30 jardi ka Peri Goiću.
Kraljevo Royal Crowns – Kragujevac Wild Boars 24:40 (0:13, 8:14, 2:13, 14:0)
0:13 Stefan Stefanović pas 25 jardi za Petra Goića.
0:20 Stefan Stefanović pas 50 jardi za Petra Goića.