Panteri na megdan Kragujevčanima!

612

Pančevo Panthers – Klek Knights 13:10 (7:0, 6:0, 0:2, 0:8)

Stadion: SC „Mladost“. Gledalaca. 300.

Kretanje rezultata:
7:0 Vojislav Milenković pas 17 jardi ka Darku Živanovu, Stefan Dedić uspešan PAT
13:0 Vojislav Milenković pas 19 jardi ka Darku Živanovu, Stefan Dedić neuspešan PAT
13:2 sefti
13:10 Bojan Milanović trčanje 1 jard, Bojan Milovanović pas za Žarka Šuputa pretvaranje za dva poena.

Silno su juniori Pantera obradovali sve u Pančevu, jer su plasmanom u finale Juniorske lige Srbije ostvarili najveći uspeh u istoriji ovog kluba, u takmičenjima koja su igrana pod opremom. Ovaj uspeh je zapravo i logičan nastavak i nagrada za dobar rad ovog kluba sa mlađim kategorijama, koji je već dokazan uspesima u fleg takmičenjima.
Utakmica je počela odlično po domaće igrače i već na početku druge četvrtine rezultat je bio 13:0. Uspeli su domaći da iskoriste inspiraciju Vojislava Milenkovića, odličnog reprezentativnog kvoterbeka, koji je u dva navrata pronašao je u end zoni hvatača Darka Živanova za 19 jardi i 17 jardi. Naročito je bitan bio onaj prvi tačdaun, koji je bačen u četvrtom pokušaju za 15 jardi. Dva tačdauna Živanova, ali i konačna pobeda njegovog tima, bili su mu najlepši poklon koji je mogao da dobije na dan kada je proslavljao punoletstvo.
Gosti su u prvom poluvremenu lako zaustavljani, a na momente su trčanjima supevlai da bljesnu kvoterbek Bojan Milanović i trkači Ivan Pleva i Žarko Šuput. U nastavku utakmice Vitezovi su zaigrali znatno bolje u odbrani i uspeli da zaustave sve napade Pantera. U tome su imali i dosta pomoći od samih Pantera, kojima je bacan veliki broj kazni u odlučujućim momentima.
Pri kraju treće četvrtine napad Pantera je vraćen na sam rub svoje end zone i tu su napravili svoju drugu grešku u napadu. Lateralni pas nije bio uhvaćen, ali ipak WR Živanov dolazi do lopte i pod pritiskom odbrane Vitezova izlazi u aut u svojoj end zoni – sejfti i rezultat je 13:2.
Taj detalj daje krila Klečanima, koji počinju da igraju nešto angažovanije i posle dva napada na obe strane uspevaju, na nešto manje od tri minuta pre kraja, da stignu nadomak end zone domaćina. Posle tri akcije kvoterbek Milanović ipak uspeva snikom da se dokopa end zone Pantera. U želji da se približe na fild gol rezultatsku distancu, posle pas akcije istog igrača ka raningbeku Šuputu u pokušaju za dva poena, gosti smanjuju rezultat na 13:10.
Pokušali su odmah zatim onsajd kikom da brzo dođu do lopte, ali Fortuna ih nije pogledala. Panteri dolaze do lopte i posle osvojenog prvog dauna i sa svim potrošenim minutima odmora gostiju uspevaju lagano da privedu meč kraju i da počnu slavlje.
Stefan Aksentijević, TE Pantera, posle susreta bio je prezadovoljan zbog pobede svog tima:
– Polufinalna utakmica sa Vitezovima iz Kleka je bila tvrda i nismo uspeli da pokažemo sve što znamo. Sigurno je da smo mogli mnogo bolje da odigramo. U finalu igramo sa jakom ekipom iz Kragujevca i to će biti test za nas da vidimo koliko zaista vredimo. Jedva čekam finale i siguran sam da smo bolji od njih, ali nikad ne treba podcenjivati protivnika. Očekujem pobedu i našu igru na višem nivou nego što je bila u polufinalu.
Na njegove reči se nadovezao univerzalac Nemanja Žunić, koij igra na pozicijama ofanzivnog i defanzivnog linijaša.
– Utakmica protiv Kleka je bila teška kao što smo i očekivali, ali smo na kraju izvojevali pobedu. U finalu igramo protiv ekipe koja je fizički jača od naše. Utakmica će biti najteža do sada, ali zahvaljujući našem timskom duhu i upornosti moći ćemo da im pariramo, možda čak i da ih pobedimo.
Bojan Kovačević, glavni trener Pantera, istakao je radne i timske navike svojih pulena:
– Svi u klubu su presrećni zbog uspeha naših juniora. Od trideset momaka koje smo okupili polovinom jula smo uspeli da napravimo tim koji vredno trenira i u kojem igrači igraju jedan za drugog. Ova dva faktora su, verujem, presudna za naš uspešan put do finala. Ovo je bio težak meč. Kada smo ostvarili ubedljivu pobedu nad njima u ligaškom delu, uhvatili smo ih malo nespremne. Ovog puta smo znali da će utakmici da pristupe mnogo ozbiljnije i očekivali smo rovovsku borbu za pobedu, što se i desilo.
Osvrnuo se Kovačević i na predstojeću utakmicu sa Wild boarsima, koja se igra sledećeg vikenda:
– Proučićemo njihovu igru ove nedelje i ozbiljno se pripremiti. Na anketi pred početak sezone, sam na pitanje ko je favorit za osvajanje titule odgovorio da su to Veprovi. Moje mišljenje se od tada nije promenilo. Ali verujem da je poznato kako Panteri igraju protiv favorita – daju sve od sebe, nikada ne odustaju i neretko čak i iznenade. Za prve dve stavke sam uveren da će moji momci ispuniti, a trećoj se iskreno nadam. Sve u svemu, verujem da će publika prisustvovati izvanrednoj utakmici!