Bitka za Banat i finale!

582

Meč između Pančevo Panthersa i Klek Knightsa borba je za finale Juniorske lige Srbije, ali i prevlast u srpskom Banatu. U nedelju, 31. oktobra, na stadionu u Sportskom centru „Mladost“ u Pančevu, ponovo će se na megdanu naći dve ekipe, koje su već ukrstile koplja tokom ovogodišnjeg takmičenja.
Iako su tada Pančevci u Zrenjaninu bili ubedljivo bolji i nisu ostavili ni trunku nade Vitezovima da bi mogli da dođu do bodova (33:0), pred novi duel sigurno nisu spokojni iako igraju kod kuće. Razlog treba tražiti u dosta lošem izdanju u četvrtfinalu plej ofa, u kome su nagovestili da ipak nisu toliko dominantni na Severu i prikazali čitav niz slabosti svojstvenih juniorskom uzrastu.
– Utakmica protiv Vrbasa je bila onakva kako smo i očekivali da će da bude – teška do samog kraja – smatra reprezentativni kvoterbek Pantera Vojislav Milenković, koji je inače i kapiten napada. – Timski smo odigrali odlično, naročito odbrana. Sada je najvažnije da smo prošli dalje i sad zaboravljamo Vrbas. Svi jedva čekaju meč sa Klečanima. Sve utakmice u plej ofu su teške, tako da ne mislim da će ova koja nam predstoji da bude drugačija. Vitezovi su odlična ekipa, sa nedostatkom “tanke” klupe. Međutim, iskusni pojedinci su tu da izvuku ekipu kada je teško. Fizički su dosta jači i krupniji od nas, ali “um caruje, snaga klade valja”.
Glavni trener Pantera Bojan Kovačević, ističe da je njegov tim već ispunio cilj zacrtan pre početka sezone, što izaziva zadovoljstvo u ekipi:
– Svaka naredna pobeda bi za nas bila čist ćar. Klečane smo savladali u ligaškom delu na njihovom terenu. Ta utakmica je bila dosta tvrda, iako rezultat nije to pokazivao. Ovog puta očekujem vrlo izjednačenu borbu za prolazak u finale, jer je poznato da Knightsi  pružaju maksimum kada im je to najpotrebnije. Dobro smo radili tokom sedmice, bićemo spremni za utakmicu. Bez obzira što smo ostvarili cilj, ne sumnjam da će moji momci dati sve od sebe da pobede. Vredno su se spremali za celu ovu sezonu i na osnovu svega prikazanog zaslužuju da igraju finale.
Željko Đajić trener Vitezova, svestan je da su Pančevci favoriti u ovom meču, iz prostog razloga što su Panteri slavili u prvom ovosezonskom duelu:
– Očekujem jednu jako lepu utakmicu sa puno dobrih akcija oba tima. Iako ćemo biti znatno oslabljeni jer nam ne igraju QB Vojin Milić i OLB Nemanja Ćurčin, jer su rodjeni 1990. godine, mi ipak u ovaj meč ne ulazimo sa belom zastavom, već sa željom da pobedimo i da se plasiramo u finale JLS.
U situaciji, kada jedan od najboljih igrača, kvoterbek Milić neće biti u sastavu, velika odgovornost pada na ostatak tima. Levi gard Mihalj Čiba jedan je od ključnih u redovima Vitezova:
– Trudićemo se da damo sve od sebe da pobedimo u ovom meču. Nadigrali su nas u našem prvom obračunu, ali sad sledi osveta u našoj režiji. Potrudićemo se da ih pritisnemo maksimalno da bi ih primorali na što više grešaka u fazi napada, a onda ćemo pokušati da u napadu budemo efikasni. Protiv Grofova se pokazalo da smo dosta uigraniji, pa verujem da možemo da se plasiramo u finale. Gledaoci mogu da očekuju jedan izuzetno zanimljiv meč.
Pančevci se nisu najbolje snašli protiv sjajnog korpusa sekundarija u meču protiv Huntersa. Na Dejanu Zekoviću, DB Vitezova, i ostalima je da pokušaju da nateraju domaćina na što veći broj grešaka:
– Utakmica sa Pančevcima za nas predstavlja i više od utakmice. To što su nas pobedili u regularnom delu meča, nema nikakvog značaja, jer su eliminacione borbe nešto sasvim drugačije. Odbrana je ispravila greške koje je pravila u prvom susretu i sigurno neće dozvoliti protivniku da lako napreduje, kao što je to tada bio slučaj. Idemo u Pančevo da ostavimo srce na terenu i nadamo se ponovnom odlazku u finale – rekao je Zeković.