Stručni ugao: Andrej Tasić – Tasa

652

U okviru rubrike „Stručni ugao“,svoja zapažanja posle 3. kola Juniorske lige Srbije, preneće nam Andrej Tasić – Tasa, aktivni igrač, učesnik Evropskog prvenstva u Austriji 2007. godine, godinama idejni vođa Vukova. Od kad postoje beogradski Vukovi ima manja ili veća trenerska zaduženja.

Andrej Tasić – Tasa: Osvrt na 3. kolo Juniorske lige Srbije

Kikinda Mammoths – Vrbas Hunters 6:28 (0:8, 0:0, 6:12, 0:8)

Eliminaciona runda je počela ranije za ove dve ekipe. Svima je bilo jasno  da posle poraza od Novog Kneževca samo pobednik nastavlja takmičenje.  Ispostavilo se da je Vrbas produžio sezonu  pre svega dominacijom u “rovovima” ali i poentiranjem posle izgubljenih lopti Mamuta. Sve ekipe koje prvi put nastupaju u juniorskoj konkurenciji suočavaju se sa manjkom ofanzivnih i defanzivnih linijaša. Ovo “fleg prokletstvo” moze se skinuti organizovanjem pionirske lige kontakt fudbala 8 na 8 ako ne 11 na 11.

Pančevo Panthers – Ruma Guardians 42:8 (14:0, 14:8, 14:0, 0:0)

Pančevo važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje titule. U skladu sa ambicijama i očekivanjima mladi Panteri ne ostavljaju protivnicima ni najmanju šansu za iznenađenjem. Ovakav pristup svakoj utakmici je za pohvalu. Sa druge strane Ruma je uspela da poentira protiv jakog protivnika, protiv Kleka su ostali kratkih rukava, što znači da potencijal postoji i da se kvalitetno treniralo. Tri odigrane utakmice predstavljaju najveći dobitak za juniore Gardiansa ove sezone.

Čačak Angel Warriors – Kraljevo Royal Crowns 34:26 (12:8, 8:6, 8:6, 6:6)

Od svih utakmica trećeg kola ova je izazvala najviše interesovanja, ispostavilo se sa pravom. Neizvesna utakmica koja se igrala na sve ili ništa pripala je Ratnicima. Po izjavama posle utakmice vidi se da je poraženima teško pao ovaj poraz  i da nisu planirali da takmičenje završe u ovoj fazi. Možda su baš  “Velika očekivanja u juniorskoj ligi” po rečima predsednika Kruna, bila prevelik teret za momke koji su branili boje kluba na terenu. Fizički dominantnija ekipa Čačka uspela je da odbrani prednost postižući poene svaki put kada bi protivnici to uradili.

Požarevac Outlaws – Vukovi Beograd 0:41  (0:13, 0:14, 0:14, 0:0)

Lep fudbalski dan na hipodromu u Požarevcu pokvarile su dve povrede pred kraj utakmice. Lom ruke i otvoreni prelom prsta bacili su senku na sve dobro što se dešavalo na utakmici. Domaćini su prvi put formirali juniorsku ekipu i imali nesreću da se već u prvom kolu sretnu sa Mladenovcem a u drugom sa Vukoma, i dožive dva ubedljiva poraza. Pohvalno je što Požarevljani razmišljaju o odigravanju prijateljske utakmice sa rivalom približne snage. Složićete se, mnogo da je to mnogo bolji stav i razmišljanje nego otkazivanje utakmica. Mi smo uspeli da šansu damo svim momcima i jos važnije da popravimo dosta elemenata iz prve utakmice  koji ne zavise od protivnika. Nadam se da su igrači prebrodili tremu i da će im biti mnogo jasnije šta se dogadja na terenu u svakom trenutku.

Predstojeće četvrfinale plej ofa Juniorske lige

Prokomentarisao bih ukratko i predstojeće utakmice plej ofa. U duelu Vrbasa i Pančeva prednost dajem Panterima, bilo bi veliko iznenađenje bilo šta sem ubedljive pobede Pantera. Drugi meč na severu između Novog Kneževca i Kleka može da donese više uzbuđenja, i ne bih se usudio da prognoziram pobednika ovog meča. Prednost na strani Grofofa moze biti domaći teren.

Mladenovac i Kragujevac igraju sigurno najjači meč u okviru prve runde plej ofa. Iako drugi u grupi, Forestlendersi su jedna od ekipa koja može da se ravnopravno nosi sa svakim protivnikom. Kragujevcani su u jakoj grupi pokazali da su spremni za najviše domete. Najvažnija utakmica za obe ekipe tek dolazi, voleo bih da je pogledam sa tribina sto ne bih rekao za mnoge utakmice seniorskih sastava. Blaga prednost na strani Veprova.

Na utakmicu Vukovi – Čačak želim da pozovem što više ljubitelja američkog fudbala. Bilo bi lepo da popunimo tribine stadiona na Adi Ciganliji. Prognoze i analize ovog duela ostavljam drugima.