JUG B: Boj za plej of

607

Više nijedan tim nema pravo na grešku. U međusobnom megdanu, juniori kraljevskih Kruna i domaćih Anđeoskih ratnika pokušaće da na stadionu „BIP-a“ da ostvare prvi zacrtan cilj ove sezone – da se plasiraju u četvrtfinale plej ofa Juniorske lige Srbije. Oba tima su u prošlosti, zbog blizine gradova, a nedovoljnog broja juniora, zajedno učetvovali u juniorskim takmičenjima, a ove sezone i jedni i drugi imaju kvalitetan juniorski pogon.
Dušan Ilić, QB domaćih Angel Warriorsa svestan je da protiv komšija neće biti nimalo lako:
– Očekuje nas veoma teška utakmica, jer Kraljevo igra dosta dobro. Veliki je pritisak na obe ekipe, jer ovaj meč direktno odlučuje ko ide u četvrtfinale, a ko završava takmičenje.  Ipak, smatram da imamo kvalitet u napadu i da ćemo se probiti kroz odbranu protivnika, pa samim tim i da će to biti dovoljno da Angel Warriorsi izađu iz ovog meča kao pobednici.
Ispred odbrane dečaka iz Čačka, optimistički govori Nenad Radović, FS Angel Warriorsa:
– Prethodne dve godine smo igrali zajedno sa momcima iz Kraljeva i poznajemo se dobro. Po prvi put ćemo međusobno odmeriti snage i verujem da ćemo zabeležiti pobedu. Znamo odlično od koga preti najveća opasnost, ali takođe verujem u svoje saigrače. Napad Kraljeva i QB Stepović su njihova pokretačka snaga, ali sam ubeđen da će naša odbrana dokazati zašto se smatra jednom od najboljih u ligi i uspeti da ga neutrališe.. Nismo naporno trenirali da bi odigrali samo tri utakmice. Naše ambicije su mnogo veće, zato imamo imperativ pobede.
Iskusni WR Kraljevskih Kruna Stefan Đurić, pred odlučujuću utakmicu za prolazak u četvrtfinale, protiv Čačanskih Ratnika, kaže:
– U ovu utakmicu ulazimo sa imperativom pobede i mislim da nećemo imati problema. Očekujem da će moj tim pokazati dobru igru, kao i u predhodnim utakmicama, ali sa mnogo više koncentracije i mnogo manje grešaka. Znam da će svaki od mojih saigrača dati svoj maksimum, jer smo se spremali da budemo u završnici lige.
Mladi Kruna Đorđe Đuđić, bodreći saigrače, dodaje:

– Momci znate li kako se postaje šampion? Tako što se izađe na teren kada je najteže i odnese pobeda, tako da ne očekujem ništa manje od nas protiv Čačana, samo jako, za tim, za Krune.

Meč između kragujevačkih Wild Boarsa i jagodinskih Kelta je otkazan. Neće biti odigran zbog problema gostiju sa povredama igrača.