JUG A: Nada Odmetnika umire poslednja

524

Požarevljani će pred svojim navijačima pokušati da se iskupe za poraz u prvom kolu. Plej of je daleko, jer ih tamo vodi samo izuzetno ubedljiva pobeda nad Vukovima, ali sigurno je da se Outlawsi neće predate unapred i da će pokušati da naprave ogromno iznenađenje.
Utakmica će se odigrati na Pozarevackom hipodromu u nedelju 10.10.2010., u 13h časova.
U Mladenovcu smo imali vatreno krstenje – rekao je Aleksa Matić WR Požarevljana. –  Svima nam je bio prvi duel u ovom sportu i mislim da se nismo obrukali, iako je rezultat bio vrlo ubedljiv. Sada se okrećemo Vukovima i željno iščekujemo da postignemo prve poene u ligi. Znamo ko su Vukovi, ali se ne plašimo. Igraćemo našu igru, pred našom publikom, koja će, nadam se, doći u velikom broju na prvi meč juniora u Požarevcu u najjacoj konkurenciji. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Trenirali smo jako, vreme je da se taj rad isplati.
Trener odbrane Nikola Kontić je istakao:
– Šta je bilo u Mladenovcu, ostavili smo iza sebe.  Vreme radi za ove momke. Najmladja smo ekipa u zemlji i najveći uspesi nam tek slede, a to ćemo nadam se dokazati već u nedelju protiv Vukova. Nema presije, igraćemo rasterećeno, a ako uspemo da pobedimo to ce biti ogroman uspeh. Nemamo ozbiljnije povredjenih igraca, atmosfera u timu je odlična uprkos porazu. Jedva čekamo prvi meč na domaćem terenu u juniorskoj konkurenciji.
Pobeda u prvom meču, ali i dve nedelje pauze iskorišćene za ispravljanje grešaka, učinili su trenera Vukova Andreja Tasića mirnim pred duel u Požarevcu.
– Mali broj utakmica u juniorskoj ligi svaku od njih čini još važnijom. Svako od tih momaka ima želju da se takmiči i pokaže ono što je naučio na samo na treningu nego  pre svega na zvaničnoj utakmici pred publikom, drugarima, roditeljima. Na gostovanju u Požarevcu osnovni cilj biće ispravljanje grešaka iz prve utakmice, barem za trenere. Igračima je uvek važna pobeda kao i koliko su čvrsti u duelima, koliko jako udaraju,  što je potpuno normalno i tako treba uvek da bude. Nadam se da ću biti u prilici da šansu dam svim igračima koji uđu u tim za ovu utakmicu. Put do Požarevca nije predugačak  ali svako putovanje sa ekipom predstavlja jednu vrstu nagrade za 45 momaka koji pokažu da zaslužuju da se nađu u tom autobusu.