Juniorska liga: 1. kolo , 1. dan – IZJAVE AKTERA

729

Zahvaljujući saradnicima iz Pančeva, Novog Kneževca i Kraljeva, možete pročitati izjave aktera juče odigranih mečeva u tim gradovima, 1. kola Juniorske lige Srbije.

Pančevo Panthers – Novi Sad Dukes 49:0 (6:0, 21:0, 7:0, 15:0 )
Mnogi treneri su pre početka takmičenja ubrajali juniore Pančevo Panthersa u najozbiljnije kandidate za osvajanje trofeja „Veljko Makojević“. U premijernom meču sa Novi Sad Dukesima, na svom terenu Sportskog centra „Mladost“, pokazali su i zašto.
Predvođeni jednim od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji, kvoterbekom Vojislavom Milenkovićem, mladi Panteri nisu imali milosti prema svojim vršnjacima iz Novog Sada. Vojvode su uspevale da održe priključak sa domaćinom samo u prvom periodu, ali posle dva Milenkovićeva upošljavanja svojih hvatača za tačdaun početkom drugog perioda, psihološki su pali i nisu uspeli da se dignu do kraja meča.
– Izuzetno sam zadovoljan igrom nase ekipe. Radili smo naporno tokom celog leta i to se vidi u svim segmentima igre. Napad je bio tačan i efikasan, sve što smo zamislili je prolazilo, a je bila vrlo odbrana vrlo agresivna i pouzdana. Uspeli smo dva puta da preokrenemo loptu i postigli sejfti. Ono čime sam najviše zadovoljan je disciplina ekipe. Čist dokaz je to da smo imali samo jednu kaznu i to zbog greške pri postavci napada – rekao je trener Pančevaca Bojan Kovačević, a zatim dodao: – Ne smemo da dozvolimo da nas ova pobeda ponese. Moramo da ostanemo fokusirani, na treninzima ispravljamo greške i težimo ka tome da budemo savršeni.

Novi Kneževac Grofovi – Kikinda Mammоths 28:26 (0:14,14:6, 8:6, 6:0)

Najzanimljiviji meč prvog dana 1. kola Juniorske lige Srbije odigran je u Novom Kneževcu, gde su domaći Grofovi u samom finišu uspeli da nadoknade minus u kom su bili još od prve četvrtine i savladaju čvrsti sastav Kikinda Mammothsa. Gosti su poveli 14:0, sve do samog finiša imali prednost, pa čak i priliku da šutem u poslednjem napadu, tokom poslednjeg minuta dođu do pobede, ali su ostali praznih šaka.
Ispostavilo se da je pobedu doneo Aleksandar Kanjižaj, koji je uhvatio pas dug 5 jardi za konačan rezultat 28:26 za Grofove. Za najkorisnijeg igrača utakmice izabran je sejfti domaćih Marci Nemet, koji je zabeležio 7 obaranja, 1 isforsiran fumble i 1 presečenu loptu. Posle meča, on je rekao:
Kikinđani su bili odličan protivnik. U prvom poluvremenu igrali smo loše, jer nismo imali odgovor na njihovu pas igru. Međutim, posle velikog odmora, konsolidovali smo redove, zaigrali čvršće u odbrani i uspeli da trijumfujemo. Čestitam Mamutima na fer pleju, bilo je zadovoljstvo igrati sa njima.
Trener Grofova Edvin Čenadi takođe je bio prezadovoljan zbog pobede koja im otvara vrata četvrfinala plej ofa.
Zadovoljan sam igrom svog tima, ali uvek može bolje. Greške koje smo pravili u ovoj utakmici probaćemo da ispravimo već u narednoj, kada igramo protiv Vrbas Huntersa. Čestitam svojim igračima na pobedi, a gostima na fer i korektnoj utakmici.
Trener Mammotha Aleksandar Aćimov i pored poraza nije bio previše nezadovoljan. Ponosan na svoje igrače, posle meča je istakao:
Čestitam mojim momcima na velikoj borbi. Uspeli smo sa vrlo kratkim rosterom da odigramo odličnu utakmicu, ali nam je nedostajalo koncentracije u finišu da zadržimo vođstvo. Radi se o mladim momcima, tako da su takve stvari razumljive, ali treba raditi na tome. Okrećemo se meču sa Huntersima, pokušaćemo da u tom meču, koji igramo na našem terenu trijumfujemo i plasiramo se u četvrtfinale.

Kraljevo Royal Crowns – Jagodina Celts 28:6 (6:0, 0:0, 8:0, 14:6)

Kraljevske krune su tek u drugom poluvremenu uspele da slome otpor žilavih Jagodinaca. Svoje utiske sa utakmice izneo je kapiten Kraljevčana Strahinja Stepović, koji je izvanredno predvodio svoj napad.
– Zadovoljan sam igrom, naročito jer se rado o prvoj utakmici. Ima puno novih momaka koji se još navikavaju na kontakt, ali stojim pri tome da uvek može bolje. Sledeće kolo igramo protiv Divljih veprova, pa očekujem još veću borbu tima i bolju igru u odbrani. Nadam se da ćemo doći do pobede.
Drugi kapiten Kruna, TE Željko Terzić dodaje:
– Bila je ovo jedna fer plej utakmica, u kojoj je bolji pobedio. Imamo dosta novih igrača koji su se, i pored treme zbog prvog nastupa, pokazali odlično. U sledeće kolo idemo ćemo pokušati da idemo još bolje i jače, ja još većom željom za pobedom.