Predstavljanje: Grupa “Jug B”

567

Kroz očekivanja trenera, predstavljamo vam ekipe iz Grupe „JUG B“ Juniorske lige Srbije: Kraljevo Royal Krowns, Kragujevac Wild boars, Čačak Angel Warriors i Jagodina Celts.

KRALJEVO ROYAL KROWNS, Vuk Vučković, glavni trener juniora

1.      Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Juniori Kraljevskih kruna su se dosta ozbiljno pripremali tokom celog letnjeg perioda, pa verujem da će taj rad doneti rezultate. Pod tim podrazumevam da ćemo biti lideri naše grupe.

2.      Dometi tima u prvenstvu?
Verujem u svoj tim i u svaku utakmicu ćemo ući samo sa jednim imperativom – pobedom. Kada tako sagledamo stvari, domet nam je titula.

3.      Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Da se mi ne takmičimo, to bi bili Čačani i Kragujevčani. Ovako, neizvesno je i videćemo koja će od ove dve ekipe biti druga u grupi posle nas.

4.      Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Pored, naravno, Kruna, mislim da izgledne šanse imaju kragujevački Wild boarsi i pančevački Panteri.

5.      Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
U Krunama je pre skoro 5 meseci kroz juniorski program zapravo počela i reforma celog kluba i mislim da se od tada krećemo u dobrom pravcu. Osnažili smo timski duh i to je jedna od naših vrlina sada. Zato ne izdvajam nikoga posebno, već smatram da je ceo tim, svi mladi momci zajedno, neko ko će obeležiti prvenstvo.

6. Želite li još nešto da istaknete?

Želeo bih da se zahvalim na dobroj saradnji u juniorskom programu svojim trenerima saradnicima Todd Klugh-u i Josh Hepner-u, kao i Goranu Seničiću, Ljubodragu Anđelkoviću, Nikoli Iliću, Darku Tripkoviću i Željku Radujeviću. Isto tako svim juniorima u Srbiji želim uspešno takmičewe, fer plej i dobro zdravlje.


KRAGUJEVAC WILD BOARS, Marko Vujanac, glavni trener juniora

1.    Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Očekujem od ekipe da će igrati kao što treniramo.

2.    Dometi tima u prvenstvu?
Videćemo.

3.    Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Sve ekipe su podjednako dobre i nikoga ne bih izdvajao.

4.    Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?

Po mom mišljenju, favorit za osvajanje Juniorske lige je ekipa Pančevo Panthers-a.

5.    Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
5Iako su kod nas u timu igrači koji su dobro odigrali na TURNIRU 4 NACIJE, poput Ivana Radojičića, Milorada Novakovića, Milana Pavlovića i drugih, ne bih nikog posebno izdvajao jer imamo dosta novih pojačanja i iznenađenja.


ČAČAK ANGEL WARRIORS, Marko Nikolić, predsednik kluba

1.      Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Posle najuspešnije seniorske sezone, ulazimo u ovo takmičenje sa velikim ambicijama u našem prvom samostalnom juniorskom nastupu. Grupa nam nije nimalo laka, pa očekujem vrlo tvrde i neizvesne utakmice. I pored toga nadam se prvom mestu u grupi i plasmanu u plej of.

2.      Dometi tima u prvenstvu?
Mislim da imamo kvalitet da uđemo u plej of i stignemo do polufinala, a možda i finala ako žreb bude povoljan. Imamo dobru odbranu, podjednako dobar napad, pa nam to uliva optimizam i nadu da ćemo daleko stići.

3.      Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?

Na osnovu načina rada i kvaliteta timova, kao i učinka iz prošlih sezona, smatarmo da će biti jako neizvesna borba između Wild boarsa, Royal Krownsa i nas za prva dva mesta, u kojoj će nijanse odlučivati. Stvarno je u ovom trenutku teško napraviti prognozu i ovoj grupi, ali u svakom slučaju vidim nas kao jedan od tih timova.

4.      Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Više je favorita, pre svega Pančevo koje već godinama odlično radi sa juniorima. Vukovi su se dodatno pojačali raspadom Plavih zmajeva su vrlo jaki, uvek je neugodan Klek, Kragujevac, Kraljevo i naravno mi.

5.      Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
Pre svega LB linija, sastavljena od juniorskih reprezentativaca, u sastavu Gavrilo Maksimović Miloš Josović, Slobodan Protić, dok u napadu su nam aduti QB Dušan Ilić, RB Marko Cobajšić i WR duet Nemawa Čkonjević i Ivan Pavlović.

6. Želite li još nešto da istaknete?
Čačak je uvek igrao fer i korektno, ali isto tako tvrdo i muški. Svako ko dolazi da igra protiv nas treba da zna da će imati puno muke da nas nadigra. Ne plašimo se nikoga, u svaku utakmicu ćemo ući maksimalno motivisani i željni pobede. Pokazaćemo zašto smo ove godine bili uspešan tim i zaslužili mesto među najboljima u Srbiji.

JAGODINA CELTS,  Vladimir Živaljević, predsednik kluba

1.      Očekivanja od svog tima u okviru grupe?
Mislim da imamo tim koji bi ove godine mogao da bude najprijatnije iznenađenje u ligi. Potsetiću da smo bili daleko najmlađi tim na Arena Kupu i za samo bod nismo prošli među četiri najbolje, iako smo igrali protiv seniorskih ekipa. Ovo su momci koji su krenuli pre 5 godina iz fleg pogona, igrali i za seniorski tim i apsolutno su sazreli za ozbiljan rezultat.

2.      Dometi tima u prvenstvu?
Prolazak u narednu fazu takmičenja.

3.      Ko je favorit za osvajanje prve dve pozicije u grupi?
Kao što rekoh, protivnici su nam ekipe o kojima ne znamo puno. Vreme će pokazati, ali i prvo kolo će dosta toga zavisiti i od prvog kola.

4.      Ko je favorit za osvajanje Juniorske lige?
Ne bih mogao da kažem ko je favorit za osvajanje naslova šampiona, ali sam siguran da će on biti iz naše grupe. Ko bude prvi, taj će i osvojiti prvenstvo. Po mom mišljenju, grupa „Jug B“ je ubedljivo najjača u ligi, prava „grupa smrti“.

5.      Ko bi iz tima mogao da obeleži prvenstvo?
Imamo dobar tim iz kojeg će se verovatno tokom prvenstva neko od igrača izdvojiti, međutim nezahvalno je davati takve prognoze. Mladi su to momci, nije ni uputno izdvajati ih.

6. Želite li još nešto da istaknete?

Lepo je da smo opet svi na okupu.