Senzacija: Ruben Drouns u Vukovima!

509

Ruben Drouns, raningbek njujorških Džajantsa u vreme kada su oni 2008. osvojili Superboul pobedom nad Nju Inglandom, novi je pomoćni trener Vukova!

Ovaj 31-godišnjak je zbog povrede vrata nedugo nakon osvajanja NFL titule odlučio da prestane sa aktivnom igračkom karijerom, a zatim je rešio da se posveti svojoj davnašnjoj želji: trenerskom poslu. Senzacionalni dolazak u redove Vukova, koji su aktuelni prvaci i Superlie i regionalne CEFL lige, bivši raningbek Džajantsa pojasnio je činjenicom da je egzistenciju odavno obezbedio nastupima u NFL-u a da je željan novih izazova i prenošenja bogatog iskustva mladim igračima.

“U prvim kontaktima bili smo pomalo zbunjeni odsustvom insistiranja na finansijskim uslovima, a onda je to pojasnio činjenicom da u Evropu dolazi željan novih izazova u životu, a ne iz finansijskih razloga. Više je nego spreman da svoje bogato znanje prenese našim igračima i lako smo se usaglasili oko dolaska u Vukove upravo zbog tog njegovog životnog stava. Uveren sam da će, kao pomoćni trener u našem klubu, biti od velike koristi svima u “čoporu sa Ade”, ali i sportu u Srbiji jer planiramo da, po završetku sezone, zajedno sa Drounsom održimo trenerske klinike za mlade naraštaje u ovom sportu, kao i za ostale klubove u Srpskoj asocijaciji američkog fudbala”, izjavio je predsednik Vukova Goran Nišavić.

Drouns je poručio da je u Vukove stigao kako bi preneo svoje bogato iskustvo a i da bi u trenerske vode ušao na ne baš uobičajeni način za bivše NFL igrače:

“Uradio sam mnogo toga, ali ovo je potpuno novi početak. Nakon igračke, mnogi moji poznanici su mi u domovini predviđali trenersku karijeru na nekom od koledža, ali želeo sam ipak nešto sasvim novo, potpuno drugačije. Već neko vreme sam u kontaktu sa trenerom Harperom, (kvoterbekom) Džordanom Grinom i jako se radujem što sam stigao. Mislim da će ovo biti obostrano veoma, veoma uspešna priča”, rekao je Drouns na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”.

Priliku da vidi Drounsa ljubitelji američkog fudbala u Srbiji imaće već u subotu 10. aprila od 16 časova na terenu sa veštačkom podlogom na Adi Ciganliji gde će Vukovi odigrati meč 1. kola CEFL lige protiv Ljubljana Silverhouksa i tako krenuti u odbranu titule.

NFL karijera Rubena Drounsa:
2000-2001 Detroit (30 nošenja lopte za 72 jarde; 4 hvatanja za 21 jardu, 1 tačdaun)
2002-2004 Denver (285 nošenja za 1265 jardi, 7 tačdauna; 46 hvatanja za 381 jardu, 5 tačdauna)
2005-2006 Klivlend (529 nošenja za 1990 jardi, 6 tačdauna; 66 hvatanja za 538 jardi)
2007-2008 Njujork Džajants (85 nošenja za 275 jardi, 6 tačdauna; 7 hvatanja za 49 jardi)
—-
Ukupno u NFL karijeri: 929 nošenja za 3602 jarde, 19 tačdauna; 123 hvatanja za 989 jardi, 6 tačdauna. I… jedan šampionski prsten.

Evo jednog od pomenutih NFL tačdauna Drounsa, postignutog protiv Nju Orleans Sejntsa, sadašnjih šampiona:

[youtube id=”fgh9jlQ_8fk”]