Grofovi željni novog uspeha: sledeći su Spartanci!

533

Novokneževački Grofovi su svoj prvi nastup u Superligi pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala obeležili pravom malom senzacijom, savladavši na gostujućem terenu Inđiju u prvoj rundi B divizije. Jedno kolo odmora, potom vaskršnji praznici – sasvim dovoljno predaha da se krene ka novom uspehu: pobedi nad subotičkim Spartancima.

– Mi igrači još uvek nismo svesni toga da smo uradili veliku stvar pobedivši favorizovanu Inđiju. Jednostavno, odmah smo se  okrenuli utakmici sa Spartancima jer, iako igramo pred domaćom publikom, neće biti lako pošto imamo pritisak zbog činjenice da klub nije ni jednom pobedio kod kuće. Prilika je velika, a mi smo željni da to pružimo gradu i navijačima. Svi mi igrači daćemo svoj maksimum da Grofovi ostvare svoju prvu pobedu kod kuće a i da nastavimo ka zacrtanom cilju, izjavio je kvoterbek ekipe iz Novog Kneževca Dobrosav Manić.

Slično razmišlja i kapiten Grofova, Saša Perkučin:

– Spartanci su veoma kvalitetna ekipa, jer iako su se osnovali prošle godine – imaju dosta iskusnih igrača koji su ranijih sezona nastupali za druge klubove. Imaju oni i veći budžet, ali i mi imamo želje i snove. Važno je da iskoristimo sve mogućnosti koje budu pred nama i da damo sve od sebe. Pritom ne smemo da dozvolimo pad u igri ni jednog trenutka, jer će tim iz Subotice kazniti naše greške, rekao je Perkučin.

Utakmica Grofovi – Spartanci igra se u nedelju 11. marta sa početkom u 15 časova na stadionu FK Obilić u Novom Kneževcu.