Legionarima Trofej Beograda

584

Turnir u fleg-fudbalu odigran u sali IMR-a u Rakovici za “Trofej Beograda” osvojila je ekipa Legionara iz Sremske Mitrovice koja je u finalu savladala Vrbas sa 20:12. Treće mesto pripalo je Inđija “Indians”-ima koji su rezultatom 20:6 nadigrali ekipu iz Subotice. Za najboljeg igrača turnira, u izboru trenera, proglašen je Stefan Stojković iz šampionske ekipe Legionara, kome je kao nagrada pripala kaciga za američki fudbal.

U prvom meču dana Inđija je najavila svoje visoke ambicije pobedivši “Highlanders”-e sa 40:26, a iz grupe A u polufinale se potom plasirala i Sremska Mitrovica koja je ekipu Mladenovac “Forestlanders”-a savladala sa 44:32.

Potom je otpočelo nadmetanje u grupi B, u kome su najpre Subotičani savladali beogradske Vukove sa 44:41, da bi potom Vrbas “Hunters”-i pobedili Vitezove iz Pirota sa 39:26.

Ekipe koje su poražene na startu nadmetanja zatim su “ukrstila koplja” u borbi za plasman na treću poziciju u svojim grupama. Tako su mladenovački “Forestlanders”-i došli do trećeg mesta u grupi A pobedom nad “Highlanders”-ima od 45:36, a Vukovi su u grupi B treću poziciju zauzeli pobedom nad Pirotom od 32:12.

Na red su potom došli i odlučujući mečevi za konačan plasman na turniru. U prvom polufinalu Sremska Mitrovica je savladala Inđiju sa 34:18, a Vrbas je nadigrao Suboticu i pobedom od 34:20 stekao pravo da igra za trofej.

Finalu je prethodila utakmica za treće mesto, u kome su “Indians”-i pobedili Subotičane sa 20:6, a posle revijalnog susreta novinara na teren su izašli finalisti. Pomenutim rezultatom, 20:12, Legionari iz Sremske Mitrovice savladali su “Hunters”-e iz Vrbasa i tako prigrlili “Trofej Beograda”.

– Organizacija turnira je bila vrhunska, zaista. Sve pohvale svima koji su se potrudili da se ovo takmičenje održi na tako visokom nivo. I sami timovi su se pokazali u pravom svetlu, situacija u srpskom američkom fudbalu se očigledno popravlja jer su vidno popravljene sve nijanse, od taktičkih, preko individualnih. Nijanse su odlučivale, utakmice su bile neizvesne i lako je moglo da se desi da poredak na kraju bude potpuno “okrenut”. Klinci su, naravno, puni utisaka, a kod nas je na vrhu tih utisaka zadovoljstvo zbog uspeha, rekao je Vladimir Mladenov, trener ekipe “Legionara”.

Rezultati:

Grupa A: Inđija – Gorštaci 40:26
Grupa A: Legionari – Mladenovac 44:32

Grupa B: Vukovi – Subotica 41:44
Grupa B: Pirot – Vrbas 26:39

Za treće mesto u grupi A: Mladenovac – Gorštaci 45:36
Za treće mesto u grupi B: Vukovi – Pirot 32:12

Polufinala:
Inđija – Sremska Mitrovica 18:34
Subotica – Vrbas 20:34

Meč za treće mesto:
Subotica – Inđija 6:20

Finale:
Legionari – Vrbas 20:12