Obrenovčanima triler, Vrščani još čekaju na trijumf

592

U poslednjoj utakmici trećeg kola srpske Superlige u američkom fudbalu, Obrenovac je u izuzetno dramatičnom meču došao do pobede nad Vršcem od 38:32 posle dva produžetka. “Nebeski gromovi” su tako upisali prvu superligašku pobedu u novoj sezoni, a gostujućim “Lavovima” ostaje da i pored dobrog nastupa žale što će na svoj prvi trijumf u 2009. morati još da sačekaju.

Po sunčanom vremenu i na dobrom terenu akteri utakmice bili su izuzetno korektni, a posle zanimljivog duela jedini žal ostaje što je susret odigran na periferiji Obrenovca te je nedostajalo nešto više publike koja je mogla da uživa u pravom trileru.

Uz odlične Vrščane Milana Nikolića i Nemanju Erečkovića koji su postigli sve poene za svoju ekipu, te kvoterbeka domaćih Nikole Vukajlovića koji je preuzeo odgovornost na sebe u trenucima kada se odlučivala utakmica, treba istaći i sejftija Obrenovčana Vukana Momčilovića zbog dva presečena dodavanja, od čega je jedno bilo u drugom produžetku čime je doneo svojoj ekipi priliku za pobedu.

“Lavovi” su u ovom napetom duelu poveli trčanjem mlade nade ovdašnjeg američkog fudbala, 17-godišnjeg Erečkovića, i tu prednost imali su sve do treće deonice kada je greška njihovog kvoterbeka, Dobrosava Manića koji je odmenio startera Vrščana na toj poziciji, bila dovoljna da sudije pokažu da je u pitanju sejfti. Prva dva poena za Nebeske gromove, baš kao što je to bio slučaj u nišu, postignuta su kada je njihova odbrana bila na terenu, ali onda je proradio i napad. Trčanje Nebojše Erakovića i tačdaun hvatanje Ognjena Slavića na pas Vukajlovića, u potpunosti su preokrenuli rezultat te su upravo Obrenovčani ušli u poslednji četvrtinu sa prednošću od 16:6.

Međutim, prava drama tek tada je počela. Manić se za kiks iskupio prvim tačdaun-dodavanjem za Milana Nikolića, čime su gosti smanjili na 16:12, ali su bez dodatnih poena ostali i kada je nedugo zatim njihov mladi trkač Erečković postigao novi tačdaun. Novo vođstvo “Lavova” nije dugo potrajalo, jer je Eraković vratio prednost “Nebeskim gromovima”, što je uz pretvaranje za dva poena od strane Branimira Petrovića bilo dovoljno da rezultat glasi 24:18 uoči napete završnice. Nova akcija tandema Manić – Nikolić bila je dovoljna za izjednačenje, ali neuspešan šut Vrščana odveo je oba tima u produžetke.

Koncentracija je tada odlučivala pobednika, ali i kreativnost oba napada. Gosti su akcijom “kroz vazduh” za koju su bili zaduženi Manić i Nikolić došli i do tačdauna i do dodatna dva poena u prvom produžetku, ali je Obrenovac uzvratio trčanjem kvoterbeka Nikole Vukajlovića i dodatnim poenima Ognjena Slavića. Na scenu je tada stupio sejfti domaćih Vukan Momčilović koji je presekao dodavanje Vrščana, a potom se Vukajlović uz pomoć svoje ofanzivne linije pobrinuo da unese loptu u endzonu “Lavova”, postavi konačnih 38:32 i tako donese prvu superligašku radost za “Nebeske gromove”.

– Ovo je velika pobeda naše ekipe, izvojevana posle dramatične utakmice. Ujedno ovo je i prva pobeda “Sky Thunder”-a pod opremom (u ligi bez opreme imamo pobedu), koja znači i beg sa dna tabele. Igrali smo bojažljivo u prvom poluvremenu, kao da se nastavio strah igrača još sa utakmice u Nišu, ali u drugom poluvremenu momci su se oslobodili toga i počeli da igraju kako znaju, što je dovelo do promene rezultata i preokreta. Uočene su i slabosti koje u budućnosti moramo ispraviti, jer je nedopustivo da u jednoj četvrtini primimo 18 poena. Čestitao bih mojim igračima i stručnom štabu na prvoj pobedi a isto tako i čestitke ekipi Vršca na fer i korektnoj utakmici, izjavio je predsednik Obranovca Vladan Ristić.

SEMAFOR

Nebeski gromovi Obrenovac – Lavovi Vršac 38:32 posle 2 produžetka (0:6, 0:0, 16:0, 8:18, 8:8, 6:0)

1 četvrtina:

0:6 TD-trčanje Nemanje Erečkovića

2 četvrtina:

3 četvrtina:

2:6 sejfti, greškom kvoterbeka Vrščana Dobrosava Manića koji ulazi u svoju endzonu sa loptom i izlazi u aut

9:6 TD-trčanje Nebojše Erakovića, PAT uspešan: Miloš Jovanović

16:6 TD-hvatanje Ognjena Slavića, dodavanje: Nikola Vukajlović, PAT uspešan: Miloš Jovanović

4 četvrtina:

16:12 TD-hvatanje Milana Nikolića, dodavanje: Dobrosav Manić

16:18 TD-trčanje Nemanje Erečkovića

24:18 TD-trčanje Nebojše Erakovića, pretvarenje za dva: Branimir Petrović

24:24 TD-hvatanje Milan Nikolić, dodavanje: Dobrosav Manić

Prvi produžetak:

24:32 TD-hvatanje, Milan Nikolić, dodavanje: Dobrosav Manić, pretvaranje za dva poena Milan Nikolić

32:32 TD-trčanje kvoterbeka Nikole Vukajlovića, pretvaranje za dva poena Ognjen Slavić

Drugi produžetak:

38:32 TD-trčanje kvoterbeka Nikole Vukajlovića